Не вщухають емоції після суботнього матчу ((http://www.rivne1.tv/news/65751)(ФК "Колос" (Ковалівка) - НК "Верес" (Рівне) )). Матч завершися із рахунком 2:3, на користь Ковалівської команди.

До кінця матчу обидві команди активно і подекуди агресивно боролись за м'яч, усіляко намагаючись атакувати ворота суперника. Суддя призначив 4 хвилини додаткового часу, і відразу ж призначив пенальті у ворота рівнян. До речі, "вересівці" на це відреагували неспокійно - не всі погоджувались з таким рішенням. На 91-й хвилині матчу виконавець пенальті Олександр Поздєєв забив у ворота "Вереса" третій м'яч.

А вже сьогодні, 23 травня, президент НК "Верес" Олексій Хахльов написав відкрите звернення до Президента ФФУ та куратора системи арбітражу в Україні, аби ті дали об'єктивну оцінку арбітражу Олександра Дєдова у матчі 24 туру чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги між вищезгаданими командами. Як аргумент, керівництво Рівне нського клубу наводить той факт, що пенальті був призначений несправедливо, про що чітко свідчить відеозапис, а саме на 8:00 хвилині огляду.

Також, на своїй сторінці у ФБ Віце-президент НК "Верес" Олексій Кривошеєв зазначив, що у Ковалівці завчасно були підготовлені до перемоги своєї команди: "Програли тому що в когось уже було підготовлено конфеті, охолоджене шампанське, найнята "музика" і вирішили саме сьогодні "стати чемпіонами".

Журналісти Першого місцевого віднайшли у інформаційному просторі декілька "цікавих" фактів про команду "Колос" та її власника.

Президент ФК «Колос» Андрій Засуха (1986 р.н.) є сином екс-регіонала Тетяни Засухи. Як повідомляє сайт matchday.ua, аграрний бізнес — основне джерело надходження у бюджети сім’ї Засух та села Ковалівка, зокрема Тетяна Засуха очолює агрофірму «Світанок», яка базується у селі Ковалівка, Васильківський район, Київська область.



pic

Підприємство орендує близько 45 тис. гектарів землі в Київській та Житомирській областях у 13 тис. орендодавців. Президентом ще однієї футбольної команди із аналогічною назвою ФК "Світанок" є той же Андрій Засуха.

Батько двокомандного президента, Анатолій Засуха, до 1 лютого 2005 року був головою Київської обласної ради. У 2005 році був оголошений в міжнародний розшук, оскільки став фігурантом кількох кримінальних справ за підозрою в зловживанні владою та службовому підробленні. Фігурантом кримінальної справи була і мати, Тетяна Засуха - за фактом нецільового використання коштів державного бюджету в особливо великих розмірах слідчим відділом УМВС України на Південно-Західній залізниці 09.02.2005 року була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 210 КК України (Порушення законодавства про бюджетну систему України).



pic

До слова, у 2014 році Андрій Засуха був визнаним найкращим очільником аматорського колективу на Київщині за підсумками турнірного сезону 2014 року. Команда з Ковалівки виграла всі головні турніри обласного масштабу, а також заволоділа комплектом бронзових нагород національного гатунку. Засуха став другим володарем спеціальної відзнаки КОФФ.



pic

Ще одна команда Андрія Засухи, ФК «Світанок» (друга по значущості команда Ковалівки) також виборювала найвищі перемоги іншого змагання – чемпіонату Васильківщини. З-поміж інших 36 команд учасниць району саме ФК «Світанок» отримав беззаперечну перемогу.

Наразі представництво рівненського клубу чекає на офіційну відповідь від ФФУ та керівництва арбітражу.

Інформація з сайтів: Wikipedia, matchday.ua, koloskovalivka.com.

Фото з матчу "Верес"-"Ковалівка" із сайту команди.