Інтер'єр ванної кімнати неможливо уявити без дзеркала. Якщо підібрати його правильно, то можна зробити маленьку кімнату більше, вузьку - ширше, а темну - світліше. Сьогодні ми розповідаємо про те, як правильно вибрати дзеркало для ванної, змінити за допомогою цього аксесуара інтер'єр, і на що варто звернути увагу при його покупці.

Форма дзеркала

Хитрощі, які допоможуть визначитися з вибором:

• Кругле дзеркало додасть кімнаті додатковий обсяг та доповнить дизайн.

• Квадратне дзеркало візуально зробить приміщення більш пропорційним. Особливо це актуально в прямокутних і вузьких кімнатах.

• Видовжене дзеркало візуально підніме низькі стелі. Воно може бути прямокутним або овальним.

• Горизонтально прямокутне дзеркало зробить кімнату візуально більше і ширше.

pic

Розміри дзеркала

Розмір дзеркала може бути довільним. Велике дзеркало - плюс для маленької ванної. Але не потрібно розміщувати аксесуар занадто низько. Оптимальною вважається висота 35-45 сантиметрів від раковини. Регулювати ці параметри потрібно вже з огляду на зріст всіх членів сім'ї, щоб кожному було зручно користуватися дзеркалом. Що стосується ширини, то оптимальний варіант - по ширині раковини, хоча строгих обмежень тут немає.

pic

Освітлення

Якого б розміру не було дзеркало, воно повинно бути добре освітлене. Тому варто продумати додаткові джерела освітлення ще на етапі ремонту. Якщо немає можливості повісити ще кілька світильників, то потрібно розташувати дзеркало таким чином, щоб в ньому відбивалося якомога більше світла. Тоді кімната завжди буде світлою і візуально просторішою.

pic

Стилістика

Щоб дзеркало гармонійно вписалося в інтер'єр, його потрібно підбирати відповідно до загальної стилістичної картиною. У приміщенні, оформленому в екостилі ідеально виглядають дзеркала в дерев'яних рамах. Для морського інтер'єру вдалим рішенням стане аксесуар, прикрашений канатами. Дзеркала в масивних рамах доречні в просторих ванних. У маленьких кімнатах найкраще виглядають лаконічні варіанти в стилі хай-тек.

pic

Яке дзеркало вибрати?

Для ванної кімнати краще купувати дзеркало на срібній, а не на алюмінієвій основі. Такі аксесуари більш стійкі до вологи, а також вони візуально привабливіші. Зі зворотного боку біля дзеркала повинна бути гладка поверхня. Рама для такого дзеркала ні в якому разі не повинна бути виготовлена з ДСП, так як воно не стійке до вологи. Краще зупинитися на нержавіючих металевих матеріалах або виробах із пластику.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ