"Важлива не проблема, що випала на нашу долю, а здатність гідно реагувати на неї", - всі знають ці слова великого філософа і римського імператора Марка Аврелія, але не всі прислухаються до них. Ми живемо в шаленому ритмі, завойовуючи собі право на відпочинок та щастя, часом втрачаючи сам їх зміст, позбавляючи себе радості просто жити. Нам починає здаватися, що "радість життя" стає ніби джек-потом, який можна отримати лише ціною неймовірних зусиль і неухильної рішучості.Тому коли в нас щось не збувається або йде наперекосяк ми починаємо "сумувати в собі" - впадати в депресію.

Потрібно боротися, посправжньому боротися з тим песимізмом який оселився у вашій голові. Звичайно, це потрібно робити самому, адже не сім`я, не друзі, не кохана людина не зможуть викорінити першопричину вашого морального знесилення. Головне – не відкладати боротьбу в довгий ящик. Важливо зрозуміти, що ті думки та відчуття, які змушують опустити руки і невірити в себе – лише частина депресії.

pic Перш за все, візьміть в руки аркуш паперу, ручку і запишіть чи намалюйте свій внутрішній стан - як ви себе почуваєте на даний момент. Далі візьміть в руки сірники чи запальничку та підпаліть аркуш паперу з вашими думками. Бажано цю процедуру виконувати над тарілкою, щоб потім розвіяти цей попіл. Звичайно, це все символічно, але це перший крок. Коли ви побачите наскільки жахливо виглядає ваш малюнок чи наскільки гнітучі слова в`їлися в папір ви зрозумієте що далі так жити неможна, потрібно зібрати по шматочку всі сили і карабкатись на гору "справжнього людського щастя".

pic Існує безліч порад як впоратись з депресією за короткий проміжок часу, я вирішила навести в приклад найбільш дієві методи:

1.Навчіться цінувати життя.

2.Перестаньте себе жаліти.

3.Працюйте до нестями.

4.Займіться спортом.

5.Веселіться від душі.

6.Зустрічайтеся з друзями.

7.Спілкуйтеся по телефону.

8.Знайдіть своє призначення.

9.Навчіться робити паузу.

10.Дайте волю своїм почуттям.

Потрібно визначитися, що для вас важливіше: прожити життя в страху, в поганому настрої та депресії або ж звільнитися від усього цього і почати жити щасливо, успішно і цінуючи кожен момент життя.

pic