Рівненським обласним військовим комісаріатом щотижнево поновлюються списки демобілізованих учасників АТО.

Наразі обліковано 494 військовослужбовця, котрі повернулися зі Сходу. Списки надаються управлінням соцзахисту, охорони здоров'я, центрам зайнятості – з метою організації надання необхідної медичної, соціальної та психологічної допомоги.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Савчука, 339 учасників АТО звернулись з посвідченнями «Учасник бойових дій» до органів соціального захисту населення Рівне нщини для отримання пільг та компенсацій. Також вже видано 59 посвідчень «Член сім'ї загиблого» для членів сімей 33 загиблих учасників АТО. Нагадаємо, в області функціонує штаб з питань надання допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО. Серед пріоритетів його діяльності – всебічна допомога демобілізованим.

Також розроблено Дорожню карту демобілізованого, в якій викладена детальна інформація щодо пільг та компенсацій для військовослужбовців, задіяних у АТО та членів їх сімей.

За консультативною допомогою учасники АТО та члени їх сімей можуть також телефонувати на «гарячу лінію» Рівне нського обласного контактного центру (0 800 500 078).

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА