Він дивом залишився живим. 19-річний кіборг "Рудя", став добровольцем та ще у грудні відправився захищати Донецький аеропорт. Наприкінці січня ж отримав складне поранення. Зі скроні у хлопця лікарі вийняли три осколки. Вже місяць Роман Руденчук перебуває у Рівненській лікарні, та надій повернутися на передову не полишає.

Так на початку лютого рівняни зустрічали кіборга Рудю - Романа Руденчука. Вночі з Дніпропетровська швидкою його привезли до Рівне нської центральної міської лікарні. 19-річний боєць Добровольчого українського корпусу після важкого поранення та декількох операцій повернувся додому. Впродовж трьох тижнів хлопець перебуває в нейрохірурхічному відділенні.

Те, що "Рудя" йде на поправку, підтверджують і лікарі. А те, що хлопець вижив, взагалі називають дивом. Кіборг постраждав під час останньої атаки на Донецький аеропорт. Поблизу вибухнула міна і в нього влучили три осколки, найбільший — майже 2,5 сантиметра.

Самого ж поранення Роман Руденчук не пам'ятає.

Врятував "Рудю" теж доброволець - Влад. Вони два місяці воювали в Пісках, а познайомились на рівненському Майдані. Влад встиг вчасно зупинити кровотечу Роману. Зустрівшись з другом, "Рудя" переконує - після одужання повернеться на передову.

Нині Роман активно займається фізкультурою. Крутить педалі на велотренажері, працює з еспандером. Мама радіє, що в сина з'явилася надія на нормальне життя та що він не буде прикутим до ліжка.

На Рудю ще чекає реабілітація та косметична операція. Лікарі мають виготовити спеціальну титанову пластину. Вона замінить розтрощену кістку біля скроні. Та незважаючи на складну травму та шрам на пів голови, хлопець попри все збирається повернутись на фронт.