50 тисяч гривень щомісяця зможе економити рівненське КАТП-1728 на екологічному податку. Усе через зміну норми щільності твердих побутових відходів. Це та інші сміттєво-грошові питання обговорили сьогодні на засіданні рівненського міськвиконкому.

Перше літнє засідання Рівне нського міськвиконкому відзначилося появою у залі відразу кількох нових облич. Так, приступив до виконання своїх обов'язків нещодавно затверджений сесією Рівне ради керучий справами міськввиконкому Петро Середюк. Також чи не першим офіційним заходом виконком став і для новопризначеного прокурора Рівного - Тараса Ільящука. Лише у вівторок вранці його представили колективу і - відразу у владні кабінети. Іще ж одному новопризначеному чиновнику - начальнику управління містобудування та архітектури Сергію Семенцю відразу дісталося на горіхи від мера. Мовляв, повільно у Рівному зносять незаконні кіоски.

Тим часом у Рівному розроблять схему санітарного очищення міста. На це витратять півмільйона гривень. Кажуть, робити її зобов'язані, адже вже є припис прокуратури. Розробити документ раніше заважала саме його вартість. Не витрачати, а навіть дещо зекономити гроші на екологічному податку мають намір у КАТП-1728. Дозволить це зробити перегляд норм щільності твердих побутових відходів, нещодавно і заміри відповідні провели.

Вивозячи щороку майже 100 тисяч тонн сміття на полігон КАТП 1728 сплачує майже мільйон гривень екологічного податку. Якщо ж використовувати для розрахунків новий коефіцієнт щільності, щомісяця місто економитиме 50 тисяч гривень, тобто 600 тисяч на рік.