На Рівненщині майже десять тисяч дітей потребують особливої уваги та піклування. Адже в них спеціалісти виявили психо-фізичні розлади. Щоб нормально інтегрувати таких дітей до суспільного життя в області стартував проект «Інклюзивна освіта: крок за кроком».

«Інклюзивна освіта: крок за кроком» - проект міжнародної технічної допомоги. Реалізовують його на Рівне нщині за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки та Агентства США з міжнародного розвитку. Мета проекту - покращити умови для дітей з особливими потребами. Зокрема, в отриманні рівного доступу до якісної освіти та інших послуг в інклюзивному навчальному середовищі. В рамках проекту планують створити інклюзивний ресурсний центр.

Завдяки проекту хочуть підвищити рівень компетентності батьків та педагогів. Останні запевняють, у цій справі особливо важливо розвивати та піклуватися про дітей з моменту народження і до початку навчання у школі.

До участі у цьому проекті залучені п’ять областей – Рівне нська, Черкаська, Вінницька, Луганська та місто Київ. Реалізувати його мають до початку 2015-го року.