Медики стурбовані. Грип та гострі респіраторні захворювання вже атакували рівнян. Все частіше хворіють діти, а загальні показники становлять 60 відсотків від порогового рівня. До того ж фахівці прогнозують цьогоріч пік захворювання, адже грип є циклічним.

Поліклініки міста переповнені. Лікарі ледь встигають оглянути усіх хворих. Медики кажуть, цьогоріч гострі респіраторні завхворювання прийшли надто рано. Пов'язують це з ранньою осінню та низькою температурою повітря.

Аби попередити грип медики пропонують рівнянам зробити щеплення. Тоді навіть при захворюванні ускладнення будуть мінімальні.

Аптеки вже готові до реалізації вакцини проти грипу. Кажуть, її вартість цьогоріч не зростала, а навпаки вакцина стала дешевшою. Однак рівняни ще пасивня у щепленнях проти грипу. Найбільше люди вакцинуються вже у листопаді.

Та що б не пропонували медики та фармацевти, українці поліпшують загальний стан організму народними методами, відомими з дитинства.

Згідно з рекомендаціями медиків щеплення проти грипу потрібно розпочинати вже. Обов'язково для дільничних лікарів і медсестер, та медикам інфекційних відділень. Усі ці заходи лікарні проведуть з позабюджетних коштів. Рекомендували фахівці і великим підприємствам вакцинувати працівників, аби уникнути карантинних заходів.