Група підприємців має намір реалізувати біля берегів Каліфорнії незвичайний проект, призначений спеціально для програмістів і бізнесменів, які працюють у США, не маючи робочої візи.

В 22 кілометрах від берега для їхнього відпочинку, роботи і проживання буде побудований високотехнологічний "ковчег", повідомляє Spiegel.

Це буде судно, яке розміститься на безпечній відстані від берега. Так що, з одного боку, зловмисникам (і поліції) буде непросто до нього дістатися, а з іншого - мешканці корабля за необхідності зможуть доплисти до Кремнієвої долини всього за годину. Для цього "ковчег" оснастять спеціальними катерами, які будуть ходити до берега двічі на добу.

Автори проекту Blueseed вважають, що держава створює для іноземних фахівців занадто багато непотрібних бюрократичних перешкод, заважаючи їм реалізувати свої ідеї та амбіції у США. Плавучий будинок-офіс розрахований в першу чергу на таких людей. Спочатку на кораблі планують розмістити до тисячі мешканців. Для них "ковчег" буде обладнаний як житловими приміщеннями, так і офісами, конференц-залом, фітнес-центром, кафе.

Вартість місячного проживання на кораблі для цілеспрямованих та перспективних працівників буде становити від 1,2 до 3 тисяч доларів.

Представники старт-апа сподіваються запустити Blueseed вже в наступному році, вказуючи на значну кількість труднощів, з якими їм довелося зіткнутися.

Нагадаємо, голландець Йохан Гюберс у 2012 році почав збирати тварин на своєму велетенському ковчезі, який він будував 20 років.