Майбутнє десантних військ тепер обіцяє бути ще цікавішим, ніж думалося раніше. Армій підніметься на новий рівень, і в прямому і переносному розумінні, а саме у космос. Не що давно вчені розробили проект під назвою RL Mark VI.

RL Mark VI – це скафандр, який обладнаний автономною системою життєзабезпечення і декількома реактивними двигунами. Ще в нього добавили інтелектуальну систему, яка полегшує керувати польотом, та різні девайси, які повинні будуть підвищити бойові можливості машини. Основна ціль костюму, це допомогти безпечно спуститися людині із будь-якої висоти. Тобто про політ вгору мова поки не ведеться.

Тобто проаналізувавши все вище сказане, в пам’яті випливає супергерой із коміксів @Залізна людина@. Адже погодьтесь, практично все виглядає ідентично тому, як нафантазували собі голлівудські кіновиробники.

Сам проект створений балтиморською космічною фірмою Solar System Express і біомедичного дизайнерського бюро Juxtopia. Розробники хочуть запустити серійну модель костюма вже у 2016 році. Звичайно, в такий термін повірити важко, адже попереду ще Mark VI має пройти сотні і сотні випробувань, але висновок можна зробити один. Не знаю чи потрапить дана розробка до армії, і тим більше, до української. А от для мільйонерів-екстрамалів стане на одну розвагу більше.