Школярів Рівненщини об'єднала книга. Сьогодні стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Протягом семи днів на малечу очікує чимало цікавого: зустрічі з письменниками, вікторини, ігри, і нові герої у нових книгах. Відзначать і найкращих читачів року.

Десятирічна Надійка Нетреба без книги не уявляє свого життя. Скільки їх прочитала, вже й пригадати не може. Каже, ходить до бібліотеки регулярно.

Сьогодні дівчинка прийшла на відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання до Рівне нського обласного театру ляльок. Тут вона почесний гість - Надійка найменша серед чотирьох найкращих читачів, лауреатів премії "Кобзарик". Поміж тим, на святі зібралося чимало любителів літератури: в залі малеча, на сцені - письменники. Євген Шморгун розповідає, нині його місія - популяризувати книгу правдою.

На Тиждень дитячого читання, кажуть організатори, запланували чимало цікавого: окрім зустрічей з письменниками, проводитимуть вікторини, конкурси, ігри, а ще літературні виставки.

Долучитися до Всеукраїнського тижня дитячого читання можуть всі охочі. А от дізнатися, де і коли проводитимуть заходи, можна на сайті Рівне нської обласної бібліотеки для дітей.