Першу річницю Центру Дія.Бізнес відзначили у Рівному. З цього приводу відбулася зустріч місцевих підприємців та виставка їхньої продукції. Говорили про можливу співпрацю і ділилися власними надбаннями та досвідом. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.

Мацик - це взагалі старовинна страва, вона походить з Полісся. Колись в наших прадідів не було холодильника і зимою били свині і набивали м'ясом міхур або шлунок, підвішували на стрісі і так він в'ялився на стрісі до косовиці. Тоді діставали і вже їли, - розповідає Анастасія Балдич.

Відродити та популяризувати цю стародавню традицію вирішила Анастасія. Продукція жінки на ринку Рівненської області уже декілька років поспіль. Завдяки Дії. Бізнес планує розширити свою справу співпрацюючи й з іншими підприємцями. На це ж сподівається і ще один підприємець, справа якого теж тісно пов'язана з Рівненським Поліссям.

Ще рік тому було не можливо в Рівному у виставковому залі побачити підприємця, який виставляє чи бурштин-сирець, чи ювелірні вироби, які є законними. Це було не можливо. Наші вироби виставлялися в Польщі, Литві, Китаї, Арабських Еміратах, але не в Україні, бо діяло табу на видобуток бурштину, не було легального видобутку, - каже Микола Котнюк, голова правління Асоціації "Бурштинового бізнесу України".

Заявити про себе на виставку прийшли і підприємці, які більш як 5 років виготовляють вироби зі шкіри.

Нас знають в Києві, Одесі, Харкові, а в Рівному не знають. Ми виготовляємо сумки, гаманці. ремені і інші аксесуари виключно з натуральної шкіри. Ми виготовляємо і продаємо уже понад 5 років, влітку нам буде 6 років, - Анна Білецька, співзасновниця бренду виробів зі шкіри.

Натомість підприємцям, які відкрили в Рівному майстерню карамелі, не виповнилося і пів року. Тож вони як ніхто інший шукають ідейників для співпраці.

Надіємося на співпрацю дещо пізніше. Ми проводимо майстер-класи для дітей. у нас є продукція карамелі, ірис, желейки, маршмелоу, все ручна робота, - Юлія Мельник, співвласниця майстерні карамелі

20 березня Центр Дія. Бізнес у Рівному відзначив свою першу річницю. За цей час його відвідали майже 10 тисяч осіб, частина з яких саме завдяки таким зустрічам почали співпрацювати.

За цей рік нас відвідало близько 10 тисяч осіб. Не всі із них є підприємцями. В рамках акселераційних програм, які реалізувались на національному рівні у нас щонайменше 60 підприємців і підприємців, які отримали міні грант на розвиток своєї справи. Спеціально під їх запит ми запускаємо нові програми в сфері експорту, як то вихід на маркет плейси, у сфері залучення грантового фінансування, розвитку власної справи в соцмережах. В нас є безліч кейсів де люди під час однієї двогодинної події познайомилися і працюють разом, - розповідає Ольга Горкавчук, керівниця Центру Дія.Бізнес у Рівному.

Обмінятися власним досвідом успіху та віднайти нових людей для співпраці можна було і на дні народженні Центру. Адже з цією метою і були запрошені місцеві підприємці з виставкою власної продукції.