Отримав важке поранення, але продовжує працювати задля перемоги. Мова про сапера головного управління ДСНС Рівненщини Михайла Марчука. Чоловік ще з 2014 року розміновував деокуповані території. Зараз Михайло продовжує працювати у ДСНС. Поспілкувався з сапером напередодні Дня рятівника, Владислав Стецюк.

Так сапер Михайло Марчук пригадує зловісне 29 жовтня 2022 року. Цей день рахує своїм другим днем народження. Тоді у Краматорському районі він разом з групою саперів розміновував поля біля ліній електропередач.

Михайло самотужки накладав собі турнікет на ногу, поки очікував, щоб його евакуювали.

Після, Слов'янськ, Краматорськ та клініка у Дніпрі. Врятувати поранену ногу не вдалося. Лікарі виконали операцію з протезування. 7 березня цього року Михайло отримав протез, а вже на наступний день вийшов на роботу.

Михайло Марчук підірвався на протипіхотній фугасній міні ПФМ-1. Каже, був би сильніший заряд - все могло б закінчитися більш трагічно. Розповідає, про найбільш небезпечні міни.

Попри важку травму Михайло продовжує працювати в ДСНС Рівненщини. Зараз він навчає молодше покоління. Михайло - начальник навчального поля.

17 вересня у Михайла Марчука професійне свято - день працівників цивільного захисту України. Сотні їх щодня наближають нас до перемоги своєю роботою.

Читайте також: Незаконна тимчасова споруда на залізничному вокзалі в Рівному демонтована