Проблеми не нові, а от пропозиції збирали цілий місяць в усіх районах області. Передусім аграрії просять вирішити проблему, куди продати вирощене.

Мовляв, на початку року влада просила збільшити посіви овочів та зернових. Врожай зібрали, а зберігати його ніде, і продавати теж - скаржилися фермери. Не влаштовує сільгоспвиробників і цінова політика. Особливо на картоплю, капусту та молочно-м'ясну групу.

Заготівельники традиційно скупляться на гроші. А за безцінь продавати вирощене тяжкою працею фермери також не хочуть. Готові зайти з товаром на полиці місцевих супермаркетів, але й там їх не чекають. Аграрії зізналися, щоб потрапити у місцеву мережу, треба заплатити так зване "вхідне" - яке подекуди сягає сотні тисяч гривень.

Керівники області фермерів послухали і пообіцяли допомогти. Принаймні спробують підтримати їх через обласні програми - планують відшкодовувати з обласного бюджету відсотки за кредитами на купівлю техніки та племінної худоби. Також спробують владнати питання, щоб місцеві бюджетні організації закуповували продукцію передусім місцевих аграріїв.