Відкриття органного фестивалю «Органний собор – 2023» «Вічна музика» відбудеться у четвер, 9 лютого.

На відкритті виступатиме відома органістка з Одеси – Вероніка Трук та заслужена артистка України Ірина Криворученко.

 

У програмі звучатимуть такі відомі твори: Й. С. Бах Прелюдія та фуга Мі бемоль мажор, BWV 552; А. Вівальді Арія «Piango»; Ф. Мендельсон Andante recitando e Fine із Першої органної сонати, ор.65 №1; С. Донауді «O del mio amato»; Д. Бортнянський Концерт для органу Ре мажор; Б. Фільц / О. Олесь «Затремтіли струни»; М. Шух «Аве Марія»; С. Франк Великий хор для органу; Ш.-М. Відор Анданте і Токата з П’ятої органної симфонії, ор.42 №1.

Триватиме органний фестиваль з 9 лютого по 5 березня.

 

Довідково: Вероніка Струк закінчила з відзнакою диригентсько-хорову школу, музичне училище та Одеську консерваторію ім. А. В. Нежданової як піаністка та органістка. Як стипендіатка DAAD та журналу «Die Zeit» продовжила навчання в Musikakademie Rheinsberg (Jeffrey Burns,Leonard Stein,Gerhardt Grosch), а також у Румунії (Herrmannstadt/Sibiu) у видатної органістки Ursula Philippi.

Займає посаду концертмейстера з класу вокалу та органістки Одеського національного академічного театру опери та балету, органістки євангельсько-лютеранської кірхи Св. Павла, викладає в Одеській національній музичній академії ім. А. В. Нежданової.

Вероніка Струк є співорганізатором та музичним директором Міжнародного органного фестивалю ім. Теофіла Ріхтера (провела 10 фестивалів), гастролює в Німеччині, Польщі, Румунії, Молдові, Австрії, а також в Україні.

За інформацією Рівненської обласної ради.

Читайте також: