Фото ілюстративне
Північно-західний апеляційний господарський суд задоволив апеляційну скаргу Рівненської обласної прокуратури на рішення Господарського суду Рівненської області до приватного товариства, визнав недійсними додаткові угоди та зобов’язав стягнути на користь Маневицької селищної ради Волині майже 157 тис. грн.

Так, Камінь-Каширською окружною прокуратурою Волинської області встановлено, що у 2021 році між приватним товариством і відділом освіти укладено договір про закупівлю пального для заправки шкільних автобусів.

За час виконання цього договору до нього шість разів вносились зміни, які, зрештою, призвели до збільшення ціни за 1 л дизпалива та бензину майже на чверть, хоча коливання ціни на пальне на відповідному ринку товарів у той час не було.

Внаслідок цього управління освіти недотримало понад 6,5 тонн пального, якого б вистачило для перевезення дітей впродовж місяця. Це стало підставою для звернення з відповідним позовом до суду.

Судом першої інстанції винесено рішення на користь суб’єкта підприємницької діяльності, який діючи недобросовісно, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», без належного обґрунтування та документального підтвердження змінював 6 разів за 2 місяці ціну за одиницю товару.

Займаючи принципову позицію та не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Рівненською обласною прокуратурою подано до суду апеляційну скаргу.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурора та задоволив позов. Відтак збитки, завдані місцевому бюджету, підлягають примусовому стягненню.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: Смотрящого» і шістьох його спільників судитимуть за організацію наркобізнесу в колонії