27 липня у світі відзначають День "Візьміть свою кімнатну рослину на прогулянку", День «Візьми штани на прогулянку», День ходулів. Православні у цей день відзначають народне свято День Акіли, Дозора або Стефанів День.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

27 липня християни відзначають церковне свято на честь преподобного Стефана Махрищицького, ченця Києво-Печерської Лаври, а також на честь святого Акіли.

Святий апостол від 70-ти - Акіла жив за часів правління імператора Клавдія, коли відбувалися гоніння на євреїв. Акіла з дружиною змушені були виїхати зі столиці. Оселилися в Коринфі, а незабаром познайомилися з апостолом Павлом, який став жити в сім'ї і допомагати Акілі виготовляти намети.

Прийнявши хрещення від апостола Павла, Акіл з дружиною стали Його учнями. Павло велів їм піти в Ефес, щоб проповідувати Слово Боже. Там вони познайомилися з прибульцем з Олександрії - євреєм Апллосом, який знав віру трохи і був знайомий тільки з хрещенням Іоанна Предтечі. Подружжя розповіло юнакові детально суть православної віри.

Незабаром, після смерті імператора Клавдія, Акіл з дружиною повернулися до Риму. Але пробули там недовго - апостол Павло призначив його єпископом в Асію. Там Акіл проповідував християнство, звертав язичників, благословляв молодят і все життя присвятив служінню Господу. Помер мученицько - разом з дружиною був убитий язичниками.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

27 липня День Ангела святкують власники таких імен: Акила, Іван, Никодим, Онисим, Степан, Гелій, Іларіон, Іраклій, Петро, Прискилла, Федір, Юст.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Глухий грім обіцяє слабкий і короткий дощ, а гучний грім - до затяжного зливи;
Якщо сонце при сході закривають хмари, то вдень можливий дощ;
Якщо день дощовий, то дощі ще тиждень будуть лити;
Суха і ясна погода 27 липня - до теплої осені;
Чайки плавають у водоймах - до гарної погоди;
Чайки хлюпаються в ставку - до теплої і ясної погоди;
Тварини і птахи, які ви зустріли в полі 27 липня можуть уособлювали нечисть;
Сон з 27 на 28 липня показує реальну ситуацію у вашому житті.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Невдалий день для рукоділля, творчості та ремонту зламаних речей. Ці заняття швидше за все закінчаться невдачею.
Якщо випасаєте домашню худобу, то не можна залишати тварин без нагляду сьогодні. Їм може нашкодити польовик.
Згідно з народними повір'ями, сьогодні не можна викидати залишки їжі - до злиднів.                          Утримайтеся від того, щоб укладати великі угоди - не увінчаються успіхом.                                                 Давати гроші в борг 27 липня теж не рекомендується - самі потребуватимете.