Доктори психології з Вашингтону та Сіетла упродовж двох днів проводили тренінги для рівнян щодо роботи з військовослужбовцями, які повернулися додому із зони активних бойових дій.

Сьогодні ж, 5 липня, представники американської делегації зустрілися із міським головою Рівного Олександром Третяком.

Доктори психології мають досвід роботи із ветеранами війни в Афганістані, тому вже зараз радять звернути увагу на роботу з військовими, які повертаються додому:

“Ми вражені вашим народом, вашими людьми, тим, як ви всі разом організовуєтесь і збираєте колосальні гроші для підтримки військових. Але ви повинні бути готові, що потрібно буде іще більше коштів, аби адаптувати, повернути до нормального життя воїнів та їх родини після закінчення війни,” - зазначив почесний професор клінічної психології Тихоокеанського університету Сіетла доктор Джон Тоберн.

У свою чергу міський голова Рівного поділився з американськими докторами нашими амбітними планами — створити реабілітаційний центр, який би допоміг нашим ветеранам отримати реабілітацію, адаптацію. Американські гості достойно оцінили задум, зауваживши, що залюбки б долучилися до цієї роботи.

“Безмежно вдячний докторам за відкриті серця, за уміння й використання власного досвіду роботи з ветеранами задля відновлення української нації, за їх далекоглядність, бо ж кожен з нас вже зараз повинен бути готовим спілкуватися й допомагати психологічно тим, хто пройшов жах війни,” - підсумував Олександр Третяк. 

Про це інформує Рівненська міська рада

Читайте також: Військовозобов'язаним і не тільки: для переміщення Україною відтепер потрібен дозвіл центру комплектування (ВІДЕО)