Троє потерпілих сьогодні доправили у Рівненську обласну клінічну лікарню. Всі мають різні ураження. Хімічної, біологічної, радіологічної чи ядерної зброї. Це масові навчання за участі ДСНС, екстренки та обласної лікарні. Працівники різних служб навчалися, що робити у разі подібної небезпеки.

Декілька карет швидкої допомоги прямують на подвір'я Рівненської обласної лікарні. Це планові навчання на випадок, коли до лікарні потрапляють постраждалі від зброї масового ураження.

Окрім медиків участь в навчаннях беруть і рятувальники.

Спочатку карети швидкої під'їжджають до контрольно-пропускного пункту, де заміряється рівень радіації. Далі постраждалих мають знезаразити.

Після реєстрації пацієнта та знезараження - пацієнта одягають у чистий одяг. Далі його доставляють чисту, зелену зону, де пацієнт є безпечним для персоналу.

Після обстеження потерпілих відправляють, за потреби, на КТ чи МРТ, або ж до реанімації.

В той час, як пацієнтів відправили на знезараження і обстеження, техніку та медичного персоналу, який контактував із постраждалими теж очищують. Не залишають на місці і забруднену воду.

Медики кажуть, що зазвичай така процедура дуже складна бо задіяно дуже багато персоналу, сил та засобів. Але в сучасних реаліах такі навчання є необхідними, щоб бути готовими до усіх непередбачуваних ситуацій.

Читайте також: Рівненських медиків навчають надавати екстрену допомогу при застосуванні зброї масового ураження (ФОТО)