Одні продукти дорожчають, інші в дефіциті. Через ріст цін на пальне, змінюється цінова політика у всіх сферах. У першу чергу на ринку. Дефіциту молочної продукції на Рівненщині не буде. Однак, уже в найближчі місяці, ціна на неї суттєво підвищиться. На скільки спорожніє гаманець, дивіться далі у сюжеті.

Загалом на цій молочній фермі утримують кілька сотень корів української чорно-рябої молочної породи. Наразі харчуються вони ще торішніми кормами. Тож коштує один літр молока для переробників 13 гривень. Однак, дефіцит та подорожчання пального дану ситуацію може невдовзі змінити.

Проте, жоден молокозавод на Рівненщині не зупинився. Лише минулого року ферми виробили 300 тисяч тонн молока, при потребі в 220. Залишок відправили на експорт. А цього року — формують стратегічний запас масла та сирів тривалого зберігання.

На прилавках магазинів підняття цін на молочну продукцію очікують уже восени. І все через подорожчання пального. Ціна на яке впливає і на зростання витрат на збір кормів і на доставку від заводу до магазинів.

Покупці здорожчання цін на деякі продукти вже відчули. Кажуть, поки молочка доступна. Сподіваються так буде і надалі.

Водночас фахівці та фермери в один голос запевняють, що дефіциту молока, масла та сирів на полицях магазинів — не буде. Щоправда підняття цін на дану продукцію не уникнути.

Читайте також: Рівненщина відправила гуманітарну допомогу на Миколаївщину