Перемога з гірким присмаком. Саме так можна описати цьогорічний пісенний конкурс Євробачення. Після того, як уся Європа почула, що гурт Калуш таки переміг, наступного дня було чимало обурень, що українське журі не поставило жодного балу виконавцю з Польщі. Що кажуть про це у самій Польщі та Рівному? Про це далі розповість Павло Невесенко.

Це був справжній громадянській вчинок і прояв патріотизму від українського гурту "Калуш" одразу після виступу у фіналі Євробачення. У рашистів після перемоги наших підгоряло. І прояв звірства та нелюдяності на ось цих фото. А уся Україна раділа безмежно. струмувати емоції було важко навіть досвідченим коментаторам Євробачення.

Не стримували емоцій усі. І пісня "Стефанія" лунала здавалося звідусіль. Навіть з "Азовсталі" у Маріуполі, де надлюдськими можливостями "Азов" боронить місто.

Українці за кордоном не пасли задніх.

І як вишенька на торті акапельне виконання від двох рівненських братів Тимофія та Захара.

А вже наступного дня обурення та нерозуміння українців. А саме - оцінки нашого журі польському виконавцю, аж цілих нуль балів.

Поляки теж м'яко кажучи здивовані такою поведінкою українського журі. Мовляв, хоч і конкурс неполітичний, та все ж нині вони як ніхто допомагають українцям. Ведуча нашого телеканалу, яки нині мешкає у Польщі, розповідає, дійсно поляки дещо обурені за нуль балів, втім на їхнє відношення до України це не вплине. Ба більше, там уже жартують, що наступного року в Україні на пісенному конкурсі переможе саме Польща.

Почали виправдовуватись члени журі від України. Співачка Ірина Федишин зазначила, що чудово розуміє невдоволення громадськості.

Голова журі Вадим Лисиця вирішив виправдати свою позицію. У Facebook він написав - всі корупційні складові виключені.

Опитані рівняни прокоментували ситуацію з оцінками від нашого журі Польщі наступним чином.

Ось така перемога з невеличким гірким присмаком. Втім, українці впевнені: перемогли на Євробаченні - тепер переможемо і рашистів. Як казав Степан Бандера "І настане час, коли один скаже: "Слава Україні!" - і мільйони відповідатимуть: "Героям Слава!"

Читайте також: На Рівненщині сім релігійних громад приєдналися до Православної церкви України