4 роки за ґратами. Такий вирок суддя Рівненського районного суду виніс водію за вчинення смертельної ДТП. Нагадаємо, аварія сталася у квітні 2020 року поблизу Рівного. Там травмувалася ціла родина, а 8-місячна дівчинка загинула на місці. З таким рішенням суду потерпілі не згідні. Адже водій перебував за кермом у стані наркотичного сп'яніння. Тож подали апеляцію. І вимагають для винуватця ДТП максимального покарання. Яке рішення врешті ухвалив Рівненський апеляційний суд, дізнавалися наші журналісти.

Квітень 2020 року. Поблизу села Великий Житин стається аварія в якій гине 8-місячна дівчинка. А четверо дорослих отримують травми різного ступеня важкості. Винний у ДТП, керманич "BMW", що рухався із боку Великого Житина, і не пропустив "вазівку", яка уже була на кільці. Внаслідок удару її перекинуло на дах.

"В цій аварії постраждав кожен з нашої сім`ї і отримали як психологічні ушкодження, так і тілесні ушкодження. Я пролежала в лікарні 2 місяці прикута до ліжка. Далі я вчилася заново ходити, сидіти, і жити, - розповідає Марина Єфімова, постраждала в ДТП.

Того дня загинула 8-місячна донька Марини - Вероніка. Її життя уже ніхто не поверне, але рідні хочуть, щоб винуватець ДТП отримав максимальне покарання - 8 років за ґратами. Нині він у слідчому ізоляторі. Суддя ж Рівненського районного суду 24 січня 2022 року оголосив вирок винуватцю смертельної ДТП - 4 роки позбавлення волі. Однак потерпілі з цим рішенням не згідні. Тому подали апеляцію.

"Де 8 і де 4 за наркотичне сп'яніння, за те, що загинула дитина, двоє в тяжкому стані і двоє отримали легкі ушкодження тільки 4 роки я рахую, що це є зовсім зам'який вирок на сьогоднішній день," - каже Лариса Єфімова, яка постраждала в аварії.

На поховання дитини та на лікування постраждалих в ДТП обвинувачений уже виплатив 140 тисяч гривень. Але має заплатити ще декілька сотень тисяч моральної компенсації. Втім, біль від втрати дитини, каже мама загиблої Вероніки, жодні кошти не покриють.

"Тут було скоєно надзвичайно страшну аварію. Де загинула моя Веронічка, яка б мала б зараз жити. А зараз її просто немає через цю людину," - каже Марина Єфімова.

У свою чергу обвинувачений у вчинені ДТП, свою вину визнає. Але з поданою потерпілими апеляцією не згідний.

"Скаргу потерпілих і прокурора не підтримую. Прошу залишити вирок без змін. Пробачте мені будь ласка, якщо зможете. Я щиро співчуваю вашому горю. Повірте," - каже обвинувачений Олександр Кльоз.

В щире каяття обвинуваченого рідні загиблої Вероніки не вірять. М`яким покаранням вирок районного суду вважає і колегія суддів апеляційного суду.

"Колегія суддів ухвалила: апеляційну скаргу прокурора задовільнити. Апеляційну скаргу потерпілих задовільнити частково. Вирок Рівненського районного суду від 24 січня 2022 року відносно Кльоза Олександра В'ячеславовича за частиною 2 статті 286 ККУ скасувати в частині призначеного покарання. Ухвалити новий вирок, яким Кльоза Олександра В'ячеславовича визнати винним і призначити покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати ТЗ на 3 роки," - повідомив суддя Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович.

Таким рішенням суду потерпілі лишилися задоволені. Попри те, що вимагали вони призначити максимальне покарання за вчинене правопорушення винуватцю ДТП.

"Правда трошки восторжествувала. Тому, що буде навіть приклад іншим водіям, що не можна так відноситися безвідповідально до того, що не можна сідати за кермо в стані наркотичного сп'яніння," - сказала пані Лариса.

Читайте також: На Рокитнівщині п'яний водій збив мотоцикліста з дитиною (ВІДЕО)