Фото ілюстративне
25 квітня християни вшановують святого Василя Парійського. Також у цей день у світі відзначають Міжнародний День ДНК, День дочки, Всесвітній день пінгвінів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Преподобний Василь сповідник, єпископ Парійський жив у VIII столітті. У Парії, стародавньому місті Малої Мізії, з часу поширення в ньому християнства, була заснована єпископська кафедра, яка підпорядковувалася кизичеському митрополиту.

Преподобний Василь був обраний на єпископську кафедру жителями міста Парії, які шанували святителя за його добродійне і богоугодне життя. Коли виникла іконоборча єресь, святитель Василь рішуче виступив за шанування святих ікон і відмовився підписати постанову про їх знищення Преподобний Василь з'явився істинним сповідником Христовим.

Він уникав усякого спілкування з єретиками і не дозволяв діяти останнім у своїй єпархії.

Незважаючи ні на які вмовляння, святий Василь не погодився підписати письмової постанови про знищення ікон.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Василь, Давид, Іван, Ісаак, Марк, Ярослав

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

Якщо на світанку зірки замерехтіли — чекайте дощу через три дні

Якщо після обіду на Василя Парильника пішов дощ, літо буде спекотним

Якщо в цей день сонце світить яскравіше звичайного, весна, що залишилася, буде теплою.

Вважається, що 25 квітня зайці починають бігати вдень. У слов’ян існує чимало прикмет про зайця, який попадається назустріч, перебігає дорогу, заскакує в село або на подвір’я, ? всі вони обіцяють нещастя і біди.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Не рекомендується в цей день брати в борг цукор, сіль, борошно, манку, пісок — словом те, що може "витекти крізь пальці". Інакше незабаром доведеться розлучитися з накопиченням і пізнати нужду.

25 квітня не слід заводити знайомств. Вважається, що в цей день є ризик потрапити під чиєсь згубний вплив. Також новий приятель може виявитися не тим, за кого себе видає. Однак звинувачувати потім в невдачах доведеться себе самого.

Не варто в цей день ходити в ліс. За переказами, на Василя в кущах ховається ведмідь. А несподівана зустріч з таким звіром навряд чи обіцяє щось хороше.