Вчора, 12 березня, з ініціативи міського голови Василя Антонюка та депутатів міської ради відбулася зустріч зі священниками Української Православної Церкви (УПЦ МП) м.Дубно.

У зустрічі взяли участь: міський голова Василь Антонюк, секретар міської ради Віктор Недашковський, заступниця міського голови Мар’яна Мудрик, депутати міської ради Роман Дворжак, Михайло Метелюк, Олександр Нартюк, Олена Олійник, Анатолій Омелянчук, Юлія Ткачук. Також до зустрічі долучився голова Дубенської районної військової адміністрації Всеволод Пекарський. Духовенство представляли: настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м.Дубно о.Сергій Карпенко, настоятель Свято-Вознесенського храму м.Дубно о.Микола Кириченко, настоятель Свято-Іллінського храму м.Дубно о.Олег Рендак, настоятель Свято-Георгіївського храму м.Дубно о.Сергій Новосад, - йдеться на сторінці Дубно-влада-онлайн у Фейсбуці.

Міський голова Василь Антонюк зазначив, що, зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в країні та початок війни внаслідок вторгнення Росії в Україну, однією з резонансних тем у суспільстві та, зокрема у Дубенській громаді, є незрозуміла позиція духовенства та прихожан УПЦ (МП) в умовах війни. Очільника міста підтримали й депутати, попросивши священників висловитись та надати чіткі роз'яснення своєї позиції. Серед озвучених питань було визнання російської агресії, надання допомоги Збройним Силам України, непоминання очільника РПЦ Кирила, здійснення перереєстрації релігійними громадами УПЦ МП.

Настоятелі релігійних громад запевнили присутніх керівників та депутатів, що вони засуджують російську агресію, моляться за Україну та її воїнів, не поминають під час богослужінь Кирила, надають допомогу українській армії та біженцям. Також священники висловили свою одностайність з українським народом, а також пообіцяли з метою зняття суспільної напруги підготувати та оприлюднити офіційне звернення до громадськості міста з оголошенням своєї позиції щодо війни та інших актуальних питань.

В цей надскладний воєнний час ми усі маємо бути як ніколи єдині, бо наша роз'єднаність вигідна насамперед нашому ворогу. Не маємо права дати в руки агресору інструмент для пропаганди проти українців. Сьогодні важлива - тільки перемога! Слава Україні!

Читайте також: Прихожани церкви на Рівненщині вирішили вийти зі складу УПЦ МП