В Україні відбувся фінал Національного відбору на Євробачення. Перемогла співачка Alina Pash, а гурт Kalush Orchestra посів друге місце отримавши на один бал менше. Після цього Kalush заявили про фальсифікації.

Про це повідомляє Суспільне.

Після оголошення результатів голосування учасники Kalush Orchestra, які отримали 6 балів від суддів і 8 від глядачів, пройшли за куліси і почали вимагати від організаторів продемонструвати протокол з оголошенням результатів, оскільки на їх думку підсумки голосування сфальсифікували.

Натомість представниця аудиторської компанії PWC в Україні Олена Волкова запевнила, що офіційні результати вже опубліковані й вони не сфальсифіковані.

За підсумками голосування співачка Alina Pash отримала 8 голосів від суддів і 7 від глядачів (усього 15); гурт Kalush: 6 — від суддів і 8 — від глядачів (загалом 14); Wellboy: 7 — від суддів і 6 — від глядачів (загалом 13). Після оголошення переможців учасники гурту Kalush пройшли за куліси до журі.

"Коли ми хотіли перевірити результати протоколу перед нами закрили двері. І купа охорони тримала двері, після того, як двері відкрили усі порозбігалися, все що ми могли зробити це силою їх тримати. Ми хочемо справедливості, покажіть тільки нам цю карточку і все. Мені здається дуже дивна позиція. Якби там було б усе добре то не було б таких дій", — заявив лідер гурту Олег Псюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які пам’ятки культури планують відреставрувати на Рівненщині?