Триває всеукраїнський Марафон «Здійснення мрій» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». У п’ятницю, 11 лютого, здійснилася мрія ще одного його учасника: 14-річний Родіон Коробчинський із міста Києва, який прагне стати програмістом, отримав із рук керівниці Фонду Катерини Шкльоди новий потужний ноутбук. Далі - у сюжеті.

У 4 роки Родіону Коробчинському діагностували аутизм. Та це не стає на заваді у здійсненні його мрії. Хлопець, який перше слово вимовив у 4,5 року, вчить чотири мови: українську, англійську, грецьку та російську. Навчається в загальноосвітній школі з інклюзією. Захоплюється програмуванням ігор, і це захоплення робить його впевненішим у собі. Нині 14-річний Родіон Коробчинський прагне стати професійним програмістом. Та родина хлопчика не мала змоги придбати потужний ноутбук, придатний для навчання програмуванню.

Торік Родіон почав цікавитися новими напрямками програмування та почав відвідувати спеціальні курси.

Аби надалі розвиватися в програмуванні Родіону потрібен був сучасний ноутбук. Мрію хлопчика здійснили, завдяки Марафону за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». 11 лютого, керівниця Фонду Катерина Шкльода передала хлопчику новий потужний ноутбук.

Марафон «Здійснення мрій» стартував 18 січня. Близько пів тисячі дітей вже подали заявки на участь у ньому.

Участь у марафоні можуть взяти усі охочі, у тому числі мешканці Рівненщини. Заявку можна відправити на електронну адресу Марафону або Zdiisnyty.mriiu@gmail.com чи в особисті повідомлення на FB-сторінку Марафону. Проект триватиме до кінця року.

Читайте також: Дитячу мрію здійснено: 14-річний Родіон отримав ноутбук