На українсько-білоруському кордоні почалась спеціальна прикордонна операція «Полісся». Для охорони міжнародного пункту пропуску "Городище" підтягнули резерв прикордонників. Усе через імовірне вторгнення мігрантів з Близького Сходу на Україну. Як охороняють кордон на Рівненщині, дивіться далі.

Прикордонник Василь Бербека встановлює тепловізор на квадрокоптер. За допомогою нього відстежує ситуацію з повітря на державному кордоні. Каже, моніторинг здійснюється цілодобово.

До контролю ситуації залучають і службових собак. Пес шукає порушників за слідами. Таким чином прикордонник щодня патрулює близько 25 кілометрів території. Нині жодного порушника не виявили.

Через напружену ситуацію на українсько-білоруському кордоні військові створили так званий "живий щит". На міжнародний пункт пропуску "Городище" вже підтягнули резерв прикордонників. У разі імовірного вторгнення мігрантів вони готові оперативно відреагувати на нелегальний його перетин, оскільки пройшли відповідні тренування.

На час спецоперації, військові проживають у наметах. Їжу готують у військовій польовій кухні щодня на 100 солдатів.

В охороні кордону активно застосовуватиметься авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Окрім цього, у межах прикордонних районів встановлять контрольні пости на автомобільних дорогах. Патрулюватимуть основні шляхи, що прямують до державного кордону, перевірятимуть автобусні та залізничні станції, а також проведуть превентивні заходи в населених пунктах прикордоння. До слова, донині порушників виявлено не було. Ситуація стабільна, кажуть прикордонники.

Читайте також: 3 кілометри розбитої дороги відремонтували у селі на Здолбунівщині