Фото ілюстративне
12 листопада 2021 року - п’ятниця. Цього дня Петро I віддає наказ зруйнувати гетьманську столицю Батурин, Петро Скоропадський узанонює автокефалію української православної церкви, а Американська автоматична міжпланетна станція "Вояджер-1" проходить повз Сатурн на відстані лише 125 тисячкілометрів.

До Нового року залишається 49 днів.

Яке завтра церковне свято

12 листопада у православній церкві День пам’яті священномученика Зиновія і мучениці Зиновії. Брат і сестра зазнали тортур за Християнську віру.

За народними переказами Зиновій та Зиновія народилися у дуже побожній родині, тому з самого дитинства слідували заповітам Христа. У дорослому віці вони віддали всю свою спадщину біднякам. За благочестиві помисли і дії Господь подарував їм вміння зцілювати різноманітні хвороби. Згодом Зиновій став єпископом християнської громади в місті Кілікія. Ця посада надала можливість поширювати слово Господнє серед язичників.

В 285 році н.е. імператор Діоклітіан намагався викоренити християнську віру зі своєї землі. Єпископа Зиновія було схоплено і він повстав перед судом Лісія. Святий не відступив від своїх слів, за що його було жорстоко покарано. Сестра, побачивши муки свого брата, виказала намір розділити з ним долю. Їх очікувала страта. Обезголовлені тіла святих таємно поховали.

Які завтра іменини: Зиновій, Артем, Марко, Стефан, Олександр, Макар, Максим, Олена, Зиновія.

Яке завтра свято в Україні і світі

Кожного року 12 листопада весь світ святує День фахівця з безпеки. Свято було засноване в 2005 році. Ініціатором створення виступив найбільший інтернет-портал Sec.Ru. Головною метою цього дня є донесення інформації про важливий вклад людей цієї професії в життя суспільства будь-якої країни.

Фахівець з безпеки – це небезпечна, тяжка та досить відповідальна робота, яка приносить людству багато користі. Цього дня прийнято вітати всіх, чия робота пов’язана з сек’юріті. Цікавий факт – на честь свята відбувається нагородження фіналісток конкурсі “Міс Безпека”.

Вперше цей день провели в 2009 році. Тоді понад сто організацій об’єдналися в Глобальну коаліцію проти дитячої пневмонії (Global coalition Against Child Pneumonia). В неї входять неурядові, урядові, місцеві та міжнародні організації, а також навчальні і науково-дослідні інститути, громадяни-активісти, фонди. Зазвичай різноманітні заходи проводяться упродовж кількох днів. Вони включають в себе доповіді на різні теми.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало погодних прикмет на сьогоднішній день:

  • якщо до будинку прилетіла зграя синичок – буде мороз;
  • потрібно подивитися, який сьогодні день – сиплеться снігова крупа до холодів;
  • птахи клюють з дерева кору – буде вогка погода і дощ.

Джерело: ТСН

Читайте також: Правоохоронці Рівненщини врятували лебедя від загибелі (ВІДЕО)