Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Сьогодні, 16 травня, у Дубенському замку відзначали День Європи. Так, усіх охочих запрошували долучитися до виставок, презентацій, конкурсів, експозицій, ярмарків та концертів.

До урочистостей долучилися представники обласної влади, а також дипломатичних установ, громадськість і гості, повідомляє Рівненська ОДА.

Разом із послами і консулами з Латвії, Польщі, Чехії, Хорватії та Бельгії присутні обговорили можливості співпраці регіонів.

«Цьогоріч я вперше побував в Україні і загалом на Рівненщині, тому мушу сказати – День Європи тут відзначається дійсно на високому рівні. Щиро вдячний усім організаторам такого прекрасного дійства. Приємно повідомити, що минулого тижня Президент Латвії підписав спільну Декларацію про Європейську перспективу України. Ми підтримуємо прагнення вашої держави до членства у Європейському Союзі. Ми не маємо сумніву, що Україна - це Європа», - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Усі охочі упродовж дня відвідали різноманітні ярмарки місцевих виробників, виставку «Духовні скарби Волині», презентацію «Рівненщина туристична» та оглядову екскурсію по історичному Дубенському замку.

Після чого для гостей Рівненщини відбувся інтерактивний конкурс «Євросоюз: Польща та Україна».

А далі на присутніх чекала тонка джазова імпровізація, ямайські ритми та прекрасний вокал. Усе це виконував гурт «The Lions» із Польщі.

Читайте також: У Рівному святкування Дня Європи в розпалі (ФОТО)