Джерело: Національна поліція Рівненської області
Душогуба-племінника загиблої працівники карного розшуку відділення поліції № 2 (м. Костопіль) спільно із оперативниками обласного управління затримали у столиці.

До поліції вчора, 26 лютого, повідомила донька, що вона виявила 82-річну матір - жительку міста Костопіль на підлозі біля ліжка без ознак життя, а в будинку все перекинуто.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції № 2 (м. Костопіль) із керівництвом та СОГ Головного управління поліції.

Попередньо поліцейські встановили, що невідома особа розбила віконне скло та проникла до будинку пенсіонерки. У пошуках наживи невідомий спричинив власниці тілесні ушкодження. Відповідно до лікарського свідоцтва смерть жінки настала внаслідок механічної асфіксії від перекриття органів дихання. Чи вдалося заволодіти майном, поліцейські наразі встановлюють.

У результаті злагоджених та професійних дій всіх оперативних служб та слідчих підрозділів Рівненщини поліцейським вдалося вийти на слід зловмисника.

Ним виявився 43-річний племінник загиблої, який в цілому відсидів у місцях позбавлення волі орієнтовно 25 років. Зокрема, востаннє звільнився за вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів у 2018 році.

Правоохоронці також з’ясували, що зловмисник у Костополі вчинив крадіжку із проникненням у приміщення та з 2019 році почав переховуватися від слідства. Крадія розшукали у Києві та доставили до Костопільського суду, який призначив покарання у виді однорічного іспитового строку.

Втім, через кілька тижнів зловмисник знову вчинив злочин: намагаючись збагатитись, позбавив життя тітки.

Убивцю вдалося розшукати оперативникам у столиці.

Вирішується питання про повідомлення 43-річному чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 6 та 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисного вбивства, вчинене з корисливих мотивів та особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) та частини 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном).

Максимальне покарання, яке загрожує душогубу — довічне позбавлення волі.

Читайте також: Зарізав кухонним ножем: на Рівненщині унаслідок сутички загинув чоловік