13 переломів та 3 вивихи. Лише за 9 лютого у міський травмпункт звернулися за допомогою понад 30 осіб. В половини з них лікарі діагностували забої та розтяги. Усе тому, що лід, на який ступають люди, зверху присипаний снігом. А про правила пересування та падіння в цей період більшість з них забуває.

Тому один не обережний крок - і людина уже на землі. В більшості випадків таке падіння є прямою дорогою у травмпункт. Як це було і у випадку з Вікторією.

Таких пацієнтів у травмпункті нараховують до 35 осіб чи не щодня. Тому про правила падіння, особливо в зимовий період, радять не забувати.

Крім того, пересуватися потрібно дрібними кроками, а ногу ставити на всю ширину ступні. І ні в якому разі не ловити по дорозі гав.

Втім, що для дорослих небачена проблема то для дітей радість. Такого снігу, розповідає мама 3 дітей, її малюки чекали ще з минулого року. І щоб запобігти травматизму під час ігор, підготуватися вирішила ретельно.

А от Вікторія уже рахує дні коли зможе зняти гіпс і повернутися до звичного ритму життя. Адже цей місяць для неї став справжнім випробуванням.

І радить усім уважно дивитися під ноги, а слизькі ділянки дороги по можливості оминати. 

Читайте також: Половина шкіл Рівненщини переходить на дистанційне навчання