Українцям радять утриматись від далеких поїздок

 Міністерство охорни здоров'я радить українцям утриматись від поїздок до країн, де було виявлено новий штам коронавірусу. Про це на брифінгу розповів головний санлікар країни Віктор Ляшко. 

- По-перше, ми рекомендуємо при можливості утриматись від необов'язкових поїздок до Великої Британії, а також з неї - на територію України. Також - якщо є можливість утриматись від поїздок до Данії, Нідерландів, Австралії, де вже зафіксовані випадки циркуляції саме цієї мутації коронавірусу. Але незважаючи на мутації коронавірусу, наша порада - при можливості утриматись від будь-яких країн, які перебувають у "червоній" зоні, - сказав Ляшко. 

За його словами, на даний момент Уряд не заборонятиме в'їзд подорожуючих із Великої Британії, натомість діятиме ряд обмежень. 

- подорожуючі повинні мати поліс медичного страхування, який покриває лікування від COVID-19; 

- негативний ПЛР-тест, зроблемний не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону. У разі відсутності тесту має бути визначено місце для 14-денної самоізоляції із встановленням додатку "Дії вдома"; 

Крім того Віктор Ляшко пообіцяв посилення тестування для виявлення нового штаму коронавірусу. 

Нагадаємо, у Великій Британії було виявлено новий штам коронавірусу, який почав швидко поширюватись. За даними науковців, новий тип коронавірусу може бути заразнішим на 70 %. Низка країн оголосили про закриття авіасполучення з Великою Британією. 

Читайте також: "Будуть ще нові штами": лікар розповів, чи варто боятися мутованого коронавірусу