У спеціальній номінації «Via Regia Ukraine», що пройшла в рамках конкурсу «Вікі любить пам’ятки» 2020 року обрали найкращі фото.

За ініціативи проєкту «Via Regia Ukraine» та спільно із державним історико-культурним заповідником міста Дубно вперше було організовано в рамках конкурсу спеціальну номінацію. У ній взяли участь подані на конкурс світлини пам’яток, розташованих у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Городку (Львівська область), Луцьку, Володимирі-Волинському, Радомишлі, Житомирі та Києві — всього 11 міст на символічному шляху Via Regia. У межах спецномінації обирали найкраще фото кожного міста та ТОП-3 серед усіх поданих знімків, - пишуть на сайті 7 днів. 

Третє місце у спецномінації «Via Regia Ukraine» посіла фотографія Катерини Байдужої із замком князів Острозьких. Це фото обрали найкращим серед усіх поданих світлин пам’яток культури міста Острога, а їх було близько 140.

Нагадаємо, «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) – міжнародний конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Цей захід визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі.

Via Regia Ukraine – міжнародний мистецький фестиваль культурної дипломатії. Проходить щорічно з листопада 2016 року. Його основною метою є відродження культурної спадщини українців та народів, які проживають на території України. Назва фестивалю походить від давнього транспортного і торгового шляху, започаткованого давніми римлянами.

Читайте також: У Рівному відбулася прем'єра фільму “BRO”