У Рівному чоловік додумався підпалити сміття на території школи. Дим біля навчального закладу помітили мешканці сусідніх будинків та викликали поліцію. Виявилося, що палій – вчитель трудового навчання ЗОШ №11. Копи склали на порушника адмінпротокол і тепер йому доведеться сплатити штраф. Для чого педагог розвів багаття, знає наша Яна Євтушок.

Щойно починається осінь, починають палити багаття. Не стримують рівнян ні загроза того, що невелике вогнище може спричинити масштабну пожежу, ні штрафи, які передбачені за таке порушення. Ці кадри зняли випадкові свідки. На них видно як на території школи № 11, що у Рівному, горить багаття. Тож одразу викликали поліцейських.

Як виявилось, багаття на території школи розвів вчитель трудового навчання. В адміністрації закладу кажуть, що жодного відношення до цього не мають. Мовляв, підпалити сміття була ініціатива педагога.

Спілкуватися на камеру із нашою знімальною групою вчитель-палій відмовився. Натомість телефоном пояснив, що хотів у дворі школи навести порядок. А протокол поліції вважає несправедливим.

У школі запевняють, що такий випадок стався вперше. Мовляв, сміття раніше на території школи ніколи не палили. Натомість, мешканці будинків неподалік, кажуть інше.

Окрім штрафу за підпалене на території школи сміття вчителю трудового навчання загрожує ще й догана. В адміністрації ЗОШ 11 запевнили, що покарають трудовика одразу після того, як отримають на руки рішення адмінкомісії по цьому випадку.
Зазначимо, що випадок біля школи не поодинокий. Від початку року співробітниками поліції зафіксовано 19 випадків подібних адмінправопорушень. Виїздів службою ДСНС на пожежі, внаслідок спалювання сухої трави, листя та чагарників - 172. Тож рятувальники закликають мешканців Рівного не палити сміття. Адже це часто переростає у масштабні пожежі. 

Читайте також: У Рівне нській області з`явилися авто із "зеленими" номерами