фото ілюстративне
Управлінням Західного офісу  Держаудитслужби в Рівненській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Рівненського державного гуманітарного університету і виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на понад 18 мільйонів  гривень.

Під час проведення контрольного заходу спеціалісти виявили, що упродовж 2017-2019 років коштами загального фонду державного бюджету на загальну суму 11 млн грн університет покривав видатки спеціального фонду. Зокрема, оплачувалися комунальні послуги та енергоносії, які були спожиті при наданні платних освітніх послуг та послуг із проживання у студентських гуртожитках.

Упродовж ревізійного періоду університетом  недоотримано  6,5  млн  грн  доходів від плати за навчання студентів денної форми, яка встановлена у розмірах, нижчих від економічно обґрунтованої вартості навчання одного студента.

Окрім того, проведена ревізія виявила порушення  в  оплаті  праці,  які  призвели  до  незаконних  витрат  бюджетних  коштів  на суму  майже 1  млн гривень.

За порушення бюджетного законодавства застосовано захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами,  трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, керівнику університету  направлено вимогу  щодо  усунення  порушень  законодавства  та  попередження  про  неналежне виконання  бюджетного  законодавства.