Секс допомагає розслабитися, підвищує тонус організму, покращує настрій. І не тільки: насиченість сексуального життя позначається і на зарплаті, вважають вчені.

Ми звикли думати про кар'єру і особисте життя як про абсолютно різні сфери. І дарма: вони зовсім не ізольовані один від одного. Якщо на роботі трапиться неприємність, то ми і вдома будемо пригнічені. Зазнавши стресу, ми вирушаємо додому в поганому настрої, відчуваючи всю тяжкість її наслідків - від підвищення артеріального тиску до головного болю і безсоння. Але і навпаки: коли ми щасливі вдома, то і на роботі відчуваємо себе набагато краще. Ми спокійні і розсудливі, приймаємо раціональні рішення, з легкістю уникаємо конфліктів, пропонуємо цікаві ідеї. І секс - як найважливіший фактор нашої особистого «домашнього» життя - помітно впливає і на ті вісім годин на день, які ми проводимо на роботі. Вчені спостерігали за добровольцями і з'ясували, як сексуальне життя перетворює нашу кар'єру.
Щасливим платять більше
 

Щасливчиків, у яких все в порядку в спальні, цінують роботодавці. Дослідження Інституту економіки праці (Німеччина) показало: ті, хто займається сексом принаймні чотири рази на тиждень, отримують вищу зарплату, ніж їх вічно завалені роботою колеги. Одне з можливих пояснень: ті, у кого сексу більше, як правило, більш врівноважені і частіше бувають в гарному настрої - і тому їх відрізняє ентузіазм в роботі, меншу напругу і більшу чарівність. Що, в свою чергу, закономірно призводить до збільшення зарплати.
Секс зміцнює здоров'я
Людям, які живуть повним сексуальним життям, рідше доводиться брати лікарняний. Секс - важливий фактор зниження стресу, а значить, і поліпшення здоров'я. Лікар Шерон Норлінг стверджує в книзі «Ваш доктор не правий», що часті оргазми можуть навіть збільшити тривалість життя - років на вісім, а це немало. Секс не тільки подовжує життя, але і омолоджує.  Норлінг розповідає про експеримент, який провели в Королівській лікарні Единбурга: провівши опитування, дослідники відібрали людей у ??віці від 40 до 50 років, які займалися сексом хоча б в півтора рази частіше, ніж їх ровесники. Потім незнайомих людей попросили на око оцінити вік випробовуваних - і виявилося, що ті виглядають на 7-13 років молодше, ніж насправді. Проводячи більше часу з партнером, ми збільшуємо свої шанси на підвищення. Згідно, даним досліджень, омолоджуючу дію має гормон дегідроепіандростерон (ДГЕА) 1, що виробляється під час сексу. Крім цього він сприяє також зменшенню симптомів депресії. А гормон окситоцин, який також виробляється під час сексу, володіє сильною знеболюючою  дією.
Секс і бізнес

Особисте життя впливає на кар'єру - і навпаки. Поліпшити сексуальне життя може ... власну справу. Комунікаційна компанія PlanetSoho провела опитування серед своїх клієнтів-підприємців - 14% опитаних відзначили: варто було їм тільки почати свій бізнес, як це відразу позначилося на якості та кількості сексу. Багато хто прагне відокремити особисте життя від професійного, але те, що відбувається з нами вдома і на роботі все одно пов'язане - і часом несподіваним чином. Проводячи більше часу з партнером, ми збільшуємо свої шанси на підвищення, а кар'єрні успіхи, в свою чергу, можуть призвести до того, що сексуальне життя перетворюється.