Багато жінок нехтують чуттєвими ласками, вважаючи їх долею тінейджерів. До того ж чоловік напевно сам знає, як саме чіпати свою гідність, щоб отримати задоволення. Сексологи вважають, що відмовлятися від "ручної роботи" не варто, вона може внести різноманітність в попередні ласки, до того ж будь-який чоловік оцінить увагу до його пеніса.

Головні правила мануальних ласк 

1. При "ручній роботі" враховуйте, що рух ваших рук по напряму вгору - збуджує, вниз - розслаблює.
2. Чергуйте: техніки, темп рухів, інтенсивність натискання. Це не тільки зробить чоловікові задоволення, а й зацікавить - що ж буде далі? Винятком є ??момент, коли ви відчуваєте, що партнер близький до фіналу. В такому випадку нічого змінювати не варто, продовжувати в тому ж ритмі, поки партнер поки партнер сам не прибере вашу руку.
 3. Використовуйте обидві руки.
Це дозволить вам чергувати різні техніки і міняти ритм рухів, не перериваючи безпосереднього контакту.
 4. Не соромтеся попросити партнера показати оптимальну для нього фортецю обхвату.
 5. Використовуйте лубрикант. Не слину, не оливкову або кокосову олію (навіть якщо вони супер корисні), а спеціалізоване мастило, придбану в аптеці або інтим-магазині. Краще вибирати цей засіб без запаху, на водній основі - це скоротить ймовірність виникнення алергії на окремі компоненти.
 6. Продумайте весь процес заздалегідь. Мануальні ласки - частина прелюдії, тому від них багато в чому залежить, наскільки заведеться ваш партнер і захоче вас віддячити за ніжність. Якщо ви плануєте використовувати кілька технік, визначте черговість, час і інтенсивність їх застосування; лубрикант повинен бути під рукою (вашому партнерові може не сподобається, якщо ви зробите перерву на середині процесу і втечете в іншу кімнату, в пошуках заповітного тюбика); виберіть час і місце ваших любовних ігор та ін
7. Говоріть. Це теж слід продумати заздалегідь. Можливо, ваш партнер - НЕ шанувальник брудних розмов в ліжку, але пара влучних, захоплених епітетів, адресованих його пенісу, будуть приємні будь-якому чоловіку. Увага: ніяких зменшувально-пестливих слів!
8. Аккуратно з нігтями.
Ніхто не змушує вас втрачати манікюру заради п'яти хвилин його задоволення, але, мануально пестячи партнера, пам'ятайте, що шкіра на пенісі - вкрай ніжна і чутлива. Подряпини будуть дуже болючими для чоловіка.
І пам'ятайте: мануальні ласки жодним чином не замінюють оральні або саму інтимну близькість.