Вплив інтимного життя на рівень щастя і задоволеності життям - це питання завжди вабило вчених, які досліджують людську сексуальність. Неодноразово вони намагалися визначити норму кількості, якості та регулярності інтимної близькості. Яких висновків дійшли вчені в останніх дослідженнях, дізнаєтесь далі.

Скільки потрібно займатися сексом?
Розв'язати це питання практично вдалося ще п'ять років тому - в 2015 році канадські вчені опублікували результати опитування, в якому взяли участь більше 30 тисяч чоловік. Дослідження показало, що люди, які займаються сексом раз на тиждень, відчувають себе значно щасливішими тих, у кого інтимна близькість відбувається рідше. Однак ті, хто займаються сексом більше одного разу на тиждень, не ставали від цього щасливішими. З цього вчені зробили висновок, що раз на сім днів - усереднена норма кількості занять сексом. На противагу цьому рішенню, дослідження професорів з Університету Колорадо показало, що відсоток щасливих людей вище серед тих, у кого є регулярна інтимна близькість 2-3 рази в тиждень, ніж у тих, хто займається сексом раз на тиждень. Такі суперечливі дані свідчать лише про те, що неможливо визначити загальну норму кількості сексу. Кожна пара повинна вирішити для себе самостійно, яке ж число є оптимальним. Це підтверджують дослідження Університету Карнегі Меллон. Пари, які взяли участь в експерименті, попросили займатися сексом в два рази частіше, ніж звичайно, щоб потім оцінити рівень їх задоволеності та щастя. Результат був несподіваним: через тиск секс для багатьох втратив свою красу і чарівність, партнери відзначили зниження лібідо і почали цуратися одне одного, відчуваючи при цьому якусь тривожність.
У чому мораль цієї історії?

 Кожна пара самостійно визначає для себе норму і займається сексом стільки, скільки хочеться обом партнерам (за умови, якщо це задовольняє обох). До тих пір, поки це приносить радість вам і вашому партнерові. Як і у випадку з нормою, скільки можна займатися сексом вам відповість лише ваше тіло. Звичайно, існують випадки, в яких краще пригальмувати, скоротити кількість і прислухатися до голосу розуму. Наприклад: якщо секс впливає на психологічний стан (ваш або партнера) якщо секс приносить дискомфорт і погіршує стан здоров'я якщо ваш сексуальний партнер не хоче інтимної близькості. Пам'ятайте, що секс може зробити ваші відносини більш близькими і довірчими, а може і безповоротно розтоптати ваші найсвітліші почуття. Тому, якщо інтимна близькість не приносить вам радості, якщо щось в ліжку вас не влаштовує, не бійтеся обговорити це зі своїм сексуальним партнером.