Сквірт в розмовній мові називають і сквіртінг, і жіночу еякуляцію - хоча деякі дослідники вважають, що ці явища варто розрізняти. Сквірт або сквіртінг - це виділення певної кількості прозорої або злегка забарвленої рідини з жіночої уретри, що відбувається під час сексу. А жіноча еякуляція - це виплеск незначної кількості густої білястої рідини із залоз Скіна ( «жіночої простати»). Правда, оскільки протоки залоз Скіна також впадають в уретру, два види виділень запросто можуть змішуватися.

Як працює жіноча еяколяція

Взагалі цікаво, що значна частина термінів, що описують явище, відсилає до чоловічої анатомії: виділяється з «жіночої простати» білясту густу рідину називають «жіночим еякулянтом». Дослідивши склад «жіночого еякулянта», вчені з'ясували багато цікавого. По-перше, що це точно не сеча (цей факт довго ставився наукою під сумнів, так що відкриття важливе). По-друге, в «жіночому еякулянті» містяться білкові компоненти, аналогічні містяться в чоловічій спермі: зокрема, там знайшли креатинін і ПСА - білок, що виробляється чоловічою простатою. Секс-експертка Логан Легкоф констатує, що жіночий еякулянт зовні взагалі дуже схожий на сперму - але, природно, ніяких сперматозоїдів. Обсяг рідини, за даними одного з досліджень, може становити до п'ятнадцяти мілілітрів - це приблизно три чайних ложки.
Як працює сквіртінг
А що якщо під час сексу або оргазму з вас виливається більше трьох чайних ложок? Жінки, опитані Емі Джілліанд з Вісконського університету, повідомили, що під час оргазму вихлюпують рідини досить, щоб «промочити ліжко» або «окропити стіну», або щоб їх новий партнер або партнерка «скрикнули від переляку чи здивування» Явищу рясного сквірта присвячений один з небагатьох експериментів зі Сквирт, організованих в лабораторних умовах. Сім жінок, які повідомили про свою здатність до сквіртінг, пройшли УЗД і зайнялися сексом. УЗД перед сексом підтвердило, що сечовий міхур кожної жінки був порожній. Друга серія УЗД була зроблена перед наближенням оргазму - і показала, що сечові міхури жінок наповнені. При третьому УЗД, проведеному після оргазму зі Сквірт, сечовий міхур кожної знову був порожній. Рідина, що виділилася при Сквірт, дослідники зібрали, щоб проаналізувати склад. Що вийшло в результаті? Сквирт-рідина містила урину, креатинін, а у п'яти учасниць - вже згаданий ПСА. При цьому в звичайних зразках сечі цих жінок ніякого ПСА не було - мабуть, він потрапив туди безпосередньо при Сквірт. Дослідники роблять висновок, що рідина, яка виплеснулась була пов'язана з сечовим міхуром - але не повідомляють про її аспекти. Проте це важливий момент: більшість жінок,які еякулірують і сквіртять говорять, що рясні виділення не виглядають і не пахнуть як сеча: вони можуть бути зовсім прозорими і не мати аромату. На жаль, шість з тринадцяти жінок, опитаних Джілліанд, ніколи не чули про жіночу еякуляцію до участі в дослідженні, вважали себе «ненормальними» або думали, що страждають нетриманням сечі. Звичайно, нетримання важливо виключити і в разі сумнівів перевіритися у лікаря. Але, як правило, воно дає про себе знати не тільки під час сексу - на відміну від виплеску рідини при Сквірт. Нерідкі випадки, коли жінки, нічого не знали про Сквірт і зіткнулися з ним, починали пригнічувати свій оргазм, а також звертатися за операційним втручанням, піддаватися операціям, щоб «вилікуватися».
 Чи всі можуть Сквіртити 

За даними досліджень, хоча б раз в житті сквірт переживали від 10 до 54% ??жінок. У будь-якому випадку говорити, що «ніякого сквірта не існує», стає все складніше, а саме явище може виявитися набагато більш поширеним, ніж припускали вчені. «Нерозумно, що ми стільки чекали, перш ніж почати досліджувати жіночу анатомію», - каже Еммануель Джанніні, дослідник точки G і залоз Скіна з італійського Університету Л'Акуїла. Дослідники пов'язують жіночу еякуляцію зі стимуляцією зони на передній стінці вагіни поблизу уретри. Раніше там визначали так звану точку G, але сьогодні цю зону розглядають в контексті всього клітороуретровагінального комплексу. За даними опитування трьохсот двадцяти жінок, здатних до Сквірт, 78,8% з них вважають, що ця особливість збагачує їх сексуальне життя, а 90% партнерів і партнерок респонденток знаходять сквірт привабливим.

Чи всі жінки здатні до Сквірт? Хоча деякі секс-коучі запевняють, що так, для науки це як і раніше питання відкрите. Саме з жіночою еякуляцією може скластися не у кожної: залози Скина розвинені у всіх по-різному, а в деяких випадках можуть просто бути відсутнім. Вчені припускають, що для таких жінок можливість зустрічі з власним еякулятом малоймовірна. У будь-якому випадку, хоча сквірт і відбувається при сексуальній стимуляції, він не завжди пов'язаний з оргазмом. Більш того, уявлення про те, що при оргазмі сквірт неодмінно посилює відчуття, вірно лише частково. Деякі жінки говорять про посилення відчуттів, деяким важливіше переживання від сексу і оргазму - а сквірт сприймається ними як «побічний ефект». «Незалежно від того, як влаштований біологічний механізм жіночої еякуляції, фізичні відчуття від неї в першу чергу - це вираз сексуального задоволення жінки», - пише в The Guardian спеціалістка з сексуальної освіти Люкс Альптраум. Секс-освіту-експерт і психолог Марія Давоян резюмує: «Так як сквірт поки слабо вивчений і останнім часом піддається фетишизації - інформацію про нього варто давати дуже акуратно.