В'ялені помідори можуть здивувати своїм смаком, якщо зробити їх з різною «начинкою». Тому, дізнайтеся три цікавих рецепти приготування в’ялених помідорів.

Для приготування вам знадобиться:
 
помідори;
 
перець чорний мелений - 1 ст. л.
 
сіль - 1 ст. л.
 
цукор - 2/3 ст. л.
 
спеції: базилік, кріп, прованські трави, розмарин, майоран - за смаком;
 
оливкова олія першого віджиму;
 
оцет бальзамічний;
 
часник - до смаку.

Спосіб приготування
 
В окремій чашці робимо суміш перцю, солі і цукру, в співвідношенні 3/3/5. Помідори  ріжемо на половинки і розміщуємо на деку на пергаментному папері. Рясно кожну половинку посипаємо зробленою сумішшю.
 
Приправлені помідори на деку відправляємо в розігріту до 100° С духовку (якщо духовка без конвекції - до 125° С) на 4-5 годин.
 
 
Тим часом готуємо часник і трави. Базилік, кріп і розмарин подрібнюємо в окремі мисочки, не змішуючи їх. Через 4-5 годин помідори красиво висушуються, тепер починаємо поміщати їх у банки. Найкраще викладати помідори шарами і кожен пересипати нарізаним часником і травами, вибираючи смак до душі.
 
Смак 1: в'ялені помідори «Тоскана»
 
Кожен шар пересипаємо базиліком, часником і присмачуємо оливковою олією. В кінці додаємо 1-2 ч. л. бальзамічного оцту.
 
Смак 2: в'ялені помідори «Прованс»
 
Кожен шар пересипаємо прованськими травами, або майораном, або розмарином, часником і присмачуємо оливковою олією. В кінці додаємо 1-2 ч. л. бальзамічного оцту.
 
Смак 3: в'ялені помідори «Таврія»
 
Кожен шар пересипаємо кропом, часником і присмачуємо оливковою олією. В кінці додаємо 1-2 ч. л. бальзамічного оцту. Закупорені банки ставимо в холодильник.
Смачного!