Секс не менш корисний для здоров'я, ніж плитка чорного шоколаду або келих вина за вечерею. Якщо говорити серйозно, то всі ці три речі позитивно впливають на наше здоров'я. Але секс, зокрема, впливає не тільки на фізичне здоров'я, але і на психологічне. Ми в курсі, тобі не особливо потрібно шукати причини займатися сексом частіше, але готові підкинути тобі ще шість переваг цього заняття, щоб ти остаточно перестав сумніватися.

1. Секс допомагає зняти стрес 

Стрес є результатом багатьох психологічних чинників і впливає на всіх людей по-різному. Він служить причиною різних проблем зі здоров'ям - від головного болю, безсоння і спазмів м'язів до більш серйозних, таких, як депресія і порушення роботи імунної системи. Вчені довели, що фізична і емоційна близькість до партнера здатна запобігти виникненню стресу у людини. Фізичн
ий зв'язок сприяє викиду в мозок дофаміну - гормону, який є важливою складовою системи "винагороди". Виділяються також "гормони щастя" - ендорфіни, здатні підняти настрій, і окситоцин, який позитивно впливає на ставлення до інших людей. До речі, деякі дослідники вважають, що окситоцин має безпосередній вплив і на почуття закоханості. Не дивно, що секс - це природний антидепресант. Після оргазму людське тіло виробляє пролактин, що занурює тебе в сонливий стан. Так що якщо твій партнер після сексу відмовляється поговорити, а відразу засинає, не вини його. Вини пролактин. В ході одного з досліджень вчені виявили, що щоденний секс протягом двох тижнів призводить до збільшення клітин в гіпокампі. Він, в свою чергу, впливає на можливість появи стресу. А інше дослідження показало, що інтимна близькість сприяє зменшенню кров'яного тиску.
2. Секс підвищує самооцінку

У англійців є старе прислів'я: "сексу, як і їжі - багато не буває". Це правда. Варто розуміти, що коли справа доходить до сексу, це питання якості, а не кількості. Але є моменти, які необхідно прийняти до уваги: ??відсутність регулярного сексу може призвести до виникнення почуття страху, невпевненості в собі і навіть неадекватності. Існують переконливі докази того, що самооцінка людини тісно пов'язана саме з цим заняттям. У сучасному суспільстві існує безліч стереотипів про секс. Відсутність регулярного статевого життя у людини нерідко викликає подив серед інших людей. Якщо слідувати цій логіці, то наявність статевого партнера як мінімум дозволяє відчувати себе більш впевнено в суспільстві або просто в компанії друзів. Якщо розглядати це питання з точки зору наукового підходу, то сексопатологи наполягають на тому, що пари, які мають регулярний секс, відчувають себе більш впевнено, ніж ті, у кого він трапляється не так часто.
3. Секс підсилює зв'язок між людьми
Відносини - це не завжди просто. Через труднощі на роботі і певних життєвих обставин у пари може просто не вистачати часу на секс. Це може бути початком порочного кола: спочатку у тебе немає часу, потім у тебе пропадає бажання, а потім у тебе з партнером виникають конфлікти на цьому грунті. Потім ви віддаляєтеся один від одного, відчуваючи серйозну кризу взаємин. Як би очевидно це не звучало, але варто частіше собі нагадувати, що гармонія взаємин залежить і від регулярних занять сексом. Регулярн
ий фізичний зв'язок сприяє емоційному зближенню людей. Це означає, що емоційно близька пара має набагато більше шансів на здорові відносини, ніж та, в якій існує дистанція і відчуженість між собою.
4. Секс робить тебе розумнішим
Секс запускає безліч процесів в мозку людини. Наприклад, він може сприяти розумовій активності. Дослідження, опубліковане в Personality and Social Psychology Bulletin, доводить, що навіть проста думка про секс сприятливо впливає на аналітичні навички людини. А експеримент на щурах показав, що сексуально активні гризуни мають розвиненіші клітини головного мозку. У той же час, зниження кількості статевих зв'язків тягло за собою погіршення роботи мозку. Ти будеш здивований, але секс - більш ефективна розминка для роботи мозку, ніж кросворди або логічні ігри. Почуття оргазму здатне активізувати більше 30 клітин головного мозку. Дослідження за допомогою МРТ показало, що секс сприяє припливу поживних речовин і кисню до клітин головного мозку.
5. Секс примушує тебе відчувати себе молодше

Щороку люди витрачають мільярди доларів на омолоджуючі процедури. Жінки колють ботокс і роблять підтяжки обличчя. Однак, останнє дослідження британських вчених показало, що регулярний секс може змусити жінок і чоловіків виглядати на 5-10 років молодше. Секс сприяє виділенню гормону росту, який робить нашу шкіру більш пружною і гладенькою. Виділяється і естроген, який позитивно впливає на волосся і шкіру. З
агалом, секс вважається другим після фізичної і розумової активності способом, який здатний робити людей молодше. Гарна зовнішність робить нас щасливішими, повними впевненості й ентузіазму. За статистикою, люди,які  регулярно живуть статевим життям, живуть довше.
6. Секс - це вправа

Ти напевно знаєш про ту користь, яку приносить фізкультура і регулярні заняття спортом. Секс в цьому плані не менш ефективний. В середньому чоловік спалює близько 100 калорій за один статевий акт, а жінка - 70. Якщо ж займатися сексом протягом 30 хвилин, то ти можеш розплавити і всі 200. Секс, як і спорт, дає відчуття впевненості та задоволеності. Ти забезпечиш собі міцний сон і запас енергії на наступний день. Ми думаємо, що вже однією з цих причин досить, щоб частіше займатися сексом. Так чи інакше, це один з найдієвіших способів подбати про своє здоров'я і про здоров'я свого партнера.