Вже давно екологія стала для жителів Рівненщини не просто гучним словом. Дбати про зелену складову життя закликають звідусюди. І у великих містах, і в маленьких селищах активно долучаються, аби покращити екологічну ситуацію. При цьому користаються світовим досвідом та підтримкою європейських країн.

Рівне нський природний заповідник розташований на півночі області, в межах Володимирецького, Дубровицького, Сарненського та Рокитнівського районів. За останні п'ять років тут вдалося реалізувати три проєкти, які повністю або частково фінансувалися країнами ЄС. Першим таким став проєкт "Ольманська журавлина".

Нині заповідник є учасником іще двох міжнародних проєктів. Перший “Полісся: дика природа без кордонів” на території Київської, Рівне нської, Житомирської та Волинської областей Українським товариством охорони птахів”, партнером міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International в Україні.

Екологічні ініціативи можуть бути ще й практичними. Таким правило керувалися у Козинській ОТГ. Тут спільно з ГО "Добрівчанка" взяли участь у проєкті від Західно-українського ресурсного центру з ідеєю створення екопарку "Замок з химерами" на території острову Замок. Тут розчистили територію, аби зберегти червонокнижні рослини та надали місцю містичності.

Нещодавно Рівне нщина долучилася до іще однієї екологічної ініціативи - руху "Let's do it World", а саме українського осередку "Let's do it Ukraine". Організація працює у 180 країнах світу, об'єднуючи понад 20 мільйонів небайдужих до навколишнього середовища.

Природа потребує допомоги й захисту від кожного з нас. І кожен в силі зробити свій внесок.