Для них не важливо чи на столі є 12 страв, головне, що є хоч якась їжа. Традиційно до Різдва у кожному домі господині готують чимало наїдків. Однак, про таке свято дехто може тільки мріяти. Втім, є й ті, які допомагають втілити їх в реальність. До прикладу, в притулку для безхатченків, що у Рівному на вулиці Жоліо Кюрі, 21 волонтери спільно з соціальними працівниками влаштували святковий обід.

У притулку для безхатченків Різдвяний настрій. Підопічним влаштували святковий стіл.

Нарізаю м'ясні вироби, які принесли наші волонтери - Валентина Миколаївна.

А ще салат олів'є, запечену курятину, соління, мандарини та печиво. Все це принесла у притулок для безхатченків волонтерка з сином. Навідуються сюди вже декілька років поспіль на такі свята як Різдво Христове та Пасха.

На Різдво як у нас заведено салат олів'є. Вдома син мені допомагав робити олів'є салат. Ну він години дві готував салат олів'є, - розповідає волонтерка.

Підопічні раді такому святковому столу, адже харчуються вони зазвичай в притулку один раз на день і дещо скромніше. Проте завжди є перша гаряча страва.

Як діти маленькі нового року чекають, а вони чекають, коли до них прийдуть волонтери. Принесуть їм всяких солодощів, м'яса, бо ж тим більше у нас такого немає по меню так що вони звичайно ждуть, - розповідає кухарка.

Хоч не в сімейному колі, зате в теплі та затишку. Безпритульні радіють святковому столу, а також обмінюються привітаннями.

Напевно у кожного вдома й немає такого. Це ж свята.

Нині у притулку перебуває 30 осіб. Для них соціальні намагаються зробити подарунки - фрукти, а також святкову атмосферу.

Ми також стараємося їм створити свято 31 і на Миколая, і на Новий рік. І як завжди не обійшлося свято і без мандаринчиків, і без смаколиків, без печива, без додаткового такого покращеного меню, - говорить директор КЗ "Рівне нський обласний центр з надання соціальних послуг" Валерій Стасюк.

Святковим обідом пригостили осіб, які тимчасово перебувають у пункті обігріву. Працівники притулку переконані, свято повинно бути у кожного і не важливо, яка історія була в минулому у знедолених людей та що привело їх до такого життя.  

Дивіться також: рівнян запрошують на Різдвяні фестивалі