фото ілюстративне
Рівненські поліцейські зібрали достатньо доказів для доведення вини 30-річного жителя обласного центру у вчиненні серії зґвалтувань. Вчора, 28-го грудня, кримінальне провадження скерували до суду.

Нагадаємо, повідомлення про зґвалтування на території гідропарку та одному із житлових комплексів у Рівному до поліції почали надходити із 2013 року. Жертвами злочинів стали жінки молодого віку, двом з яких на момент вчинення виповнилося 18 років.

Насильницькі дії зловмисник переважно скоював у зимовий період часу. На початку серпня чоловікові повідомили про підозру у вчиненні трьох зґвалтувань за частиною 2 статті 152 Кримінального кодексу України та трьох злочинів, передбачених частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 115 ККУ (замах на зґвалтування). Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Попри зібрану достатню доказову базу, зокрема й, результати численних експертиз, 30-річний рівнянин своєї вини не визнає та не співпрацює зі слідством. Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років. 

До теми: У Рівному затримали чоловіка, якого підозрюють у вчиненні серії зґвалтувань