Як відірвати дітей від комп'ютера, та ще й зробити їхній відпочинок насиченим та цікавим. Вихід знайшли в одній з шкіл Рівного. Для учнів вже 7 рік поспіль організовують трасове автомоделювання.

Заохотити дітей до науково-дослідницької, конструкторської та творчої діяльності можна , за допомогою простих машинок з радіо-керуванням. Сашко - школяр. Хлопець впевнений - автомобілі люблять всі.

Захід дуже цікавий, особливо для молодих учнів школи і на цьому заході учні зможуть навчитися конструювати різні автомобілі, навчаться контролювати цими автомобілями, ну загалом, це не такий дорогий вид спорту, хоч і дуже глобальний.

Напередодні дня святого Миколая, протягом 7 років , в одній із рівненських шкіл проводиться захід, присвячений трасовому автомоделюванню, у якому беруть участь різні команди школярів.

Завжди є потреба в маленьких дітках, завжди є потреба в тих, хто буде продовжувати справу тих спортсменів, - каже організатор заходу Василь Кравчук.

Крім того, що діти навчаються, вони ще й відпочивають, каже Василь Кравчук.

Дітям, на сьогоднішній день, не хватає спілкування, просто звичайного людського спілкування. Вони, крім того що тут працюють, вони крім того спілкуються. Про якісь свої проблеми розповідають, їм є з ким виговориться, їм є з ким порадитися і т.д., тобто, вони ще получають якесь моральне задоволення і від спілкування, і від роботи. Тому , мені здається, перспектива є в любому випадку, в цьому.

Кожен заїзд триває 5 хвилин. Автомобілі займають свою доріжку , позначену відповідним кольором. Перемагає той, хто за зазначений час проїде більше кіл. Після закінчення усіх заїздів, доки підбиваються результати, до дітей в гості завітав Святий Миколай. І порадував їх подарунками та призами за участь у змаганнях.

Дивіться також: про які зміни ПДР варто знати рівнянам