Йогурт в мультиварці - це справжня знахідка для сімейного меню і особливо для самих маленьких домочадців, яким корисні молочні продукти в дитячому меню просто необхідні для хорошого травлення, міцних кісточок і сильного імунітету, який зможе боротися з вірусами та інфекціями.

 На щастя, домашній йогурт дітки їдять з превеликим задоволенням, а мами не переживають, про те, що після ласощів може бути розлад. Йогурт з мультиварки завжди свіжий і смачний.

Корисні поради

Але перш, ніж приступити до приготування йогурту, варто запам'ятати кілька корисних порад.

Перед приготуванням молоко потрібно перекипятити. Особливо, якщо ви плануєте готувати кисломолочний продукт з домашнього молока.

Щоб йогурт був густішим і ніжним, в молоко перед приготуванням можна додати вершки. Тільки врахуйте, йогурт стане від цього жирніше.

Для приготування йогурту можна брати ультрапастеризоване молоко, яке зазвичай не рекомендовано для дитячого харчування. Але в даному випадку корисні бактерії зроблять це молоко дуже корисним. А ви будете точно впевнені в тому, що в продукті немає ніяких хвороботворних мікробів.

Різотто з грибами і сиром: легкий рецепт приготування

Йогурт можна робити, як у великій каструлі мультиварки (а потім перелити йогурт в банку), так і в маленьких баночках, які після приготування досить закрити кришками і поставити в холодильник.

Після приготування йогурт обов'язково ставимо в холодильник.

І нарешті, найголовніше! Перед приготуванням йогурту обов'язково обдайте окропом посуд, в якому будете готуватися йогурт. Це робиться для того, щоб разом з корисними бактеріями, не розмножувались і хвороботворні, які здатні завдати шкоди організму.

Як приготувати йогурт у мультиварці

Для цього існують 2 легких способи, які не важко опанувати.

Спосіб 1

Інгредієнти: молоко - 1 л, закваска - 1 пачка.

Спосіб приготування: у підігрітому до 40 градусів молоці розводимо закваску і виставляємо режим "Йогурт" (зазвичай це 8-12 годин - все залежить від моделі мультиварки). Вранці дістаємо і насолоджуємося разом з дитиною смачним десертом.

Спосіб 2

Інгредієнти: молоко - 1 л, йогурт (або з магазину, або домашній, приготований напередодні) - 5-7 ст.л.

Спосіб приготування: у підігріте молоко додаємо готовий йогурт (краще брати без фруктових наповнювачів) і виставляємо режим "Йогурт". І теж залишаємо до ранку. "Плюс" цього способу в тому, що не треба витрачати знову гроші на покупку закваски. А "мінус" - не завжди на наступний день залишається готовий йогурт, приготований напередодні. Зазвичай домочадці з'їдають його в одну мить.

Як приготувати домашній майонез: кращий рецепт

Картопляні зрази з куркою: легкий рецепт приготування