Твій дім - твоє фортеця, тут можна сховатися від кого завгодно, крім мікробів і бактерій. Тому, варто знати на яких речах збирається найбільше мікробів і як їх позбутися.

 Бруд неминуче накопичується на предметах повсякденного побуту, іноді там, де ми і гадки не мали. Попереджений - значить озброєний. Тому, зверніть увагу на такі речі.

Килим

Призначений для затишку і тепла, килим насправді - ідеальне середовище для скупчення пилу, бруду і розмноження мікроорганізмів. Чим довше ворс, тим частіше потрібно пилососити килим, бажано в спеціально призначеному для цього режимі. Варто іноді витрушувати килим і хоча б раз на півроку віддавати його в хімчистку.

Шторка в душі

Як так, ванна ж - найчистіше місце в будинку! А ось і ні! Вологе середовище ідеально підходить для розмноження цвілі і грибка, а через ілюзію про чистоту ванної кімнати шторку для душу рідко чистять. Хоча варто було б. Мінімум раз на місяць замочуйте її в розчині солі (це вбиває цвіль) і періть в машинці при температурі до 40 градусів.

Гроші

Гроші, як відомо, не пахнуть, а ось бактерій на них більш ніж достатньо. Чим дрібніше купюра, тим через більшу кількість рук вона пройшла, і краще не знати, які мікроби на ній оселилися. Обов'язково мийте руки після контакту з грошима і не розкидайте їх по дому: це може рознести бактерії. Найкраще завести окреме місце для грошей.

ТВ-пульт

Багато хто має звичку вмикати телевізор, як тільки переступлять поріг будинку. Всі бактерії, бережливо зібрані на вулиці, перекочовують на кнопки улюблених каналів. Далі: жир від вечері, цукор від шоколадки. На ТВ-пульті бактерії знаходяться в ідеальному для розмноження середовищі. Хоча б раз на тиждень протирайте пульт спеціальними серветками для техніки, або серветкою, змоченою в спиртовому розчині і намагайтеся не користуватися ним відразу після вулиці або під час їжі.

Ключі

З ними ми стикаємося як мінімум двічі в день: беремо жирними руками після сніданку і брудними руками після вулиці. Вони часто падають і знаходяться не в самому чистому середовищі: сумці, або кишені. Потрібно протирати ключі раз в тиждень спиртовим розчином, але найкраще завести для них ключницю, звідки вони не випадуть і не будуть бруднитися.

Як позбутися від харчової молі на кухні: домашні засоби

Як прибрати неприємні запахи в квартирі: поради для господині

Як зробити кондиціонер для білизни в домашніх умовах