Кожна господиня прагне до того, що б в її будинку завжди було чисто і пахло свіжістю. Але часом буває, що неприємний запах зрадницьки поселяється в квартирі і впоратися з ним досить складно.

У кожній зоні приміщення причини появи неприємного запаху абсолютно різні, тому і справлятися з ними необхідно різними способами. А якими саме читайте далі в статті.

Щоб запахи в квартирі не накопичувалися, слід якомога частіше провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання, протирати побутові та кухонні предмети, вчасно звільняти відро для сміття і чистити лоток домашньої тварини. Чим швидше виявлено першоджерело неприємного запаху, тим більший шанс позбутися від нього назавжди, не давши йому шансу «господарювати» ще довгий час в квартирі.

Запах на кухні. Кухня - це та зона, яка найчастіше виділяє неприємні запахи, так як в ній постійно готується їжа і знаходяться продукти харчування, які мають властивість псуватися. Так само зазвичай саме тут розташовується відро з сміттям.

Щоб кухня якомога довше пахла свіжістю, в ній повинна знаходитися витяжка з достатньою потужністю, яку необхідно включати при кожному приготуванні їжі.

Так само слід провітрювати приміщення або під час готування, або ж відразу після нього.

Кухонні фіранки мають властивість вбирати в себе неприємні аромати, тому їх слід прати якомога частіше. Якщо плита розташована близько до вікна, то кухонні штори слід зрушувати в протилежну сторону від неї, щоб мінімізувати вбирання запахів.

Ванна кімната. Ванна кімната є приміщенням з підвищеною вологістю. Для того щоб в ній не поширювався грибок і не пахло вогкістю, необхідно розставити в декількох місцях невеликі ємності з сіллю - вона буде вбирати зайву вологу.

Так само для цієї мети можна використовувати таблетки активованого вугілля (знадобиться 40 шт.), які так само необхідно розкласти по всій території ванної кімнати і замінювати їх щомісяця новими таблетками. Завдяки своїм абсорбуючим властивостям вони не тільки будуть вбирати вологу, але так само поглинати неприємні запахи.

Щоб у грибка не залишилося ні найменшого шансу оселитися у ванній кімнаті, необхідно раз в 1-2 тижні протирати стіни розчином води з содою, додавши в нього пару крапель улюблених ароматичних масел.

Запах тютюну в квартирі. Запах тютюну має властивість в найкоротші терміни вбиратися в тканини штор, меблів і одягу, тому звичайним провітрюванням тут не обійтися.

При кожному вологому прибиранні необхідно додавати у воду кілька крапель нашатирного спирту.

Розвішані по квартирі вологі рушники так само здатні «натягувати» на себе неприємний запах тютюну.

Якщо ви дозволили гостям покурити прямо в будинку, то в цій кімнаті необхідно запалити ароматичну свічку, яка поглине неприємний запах сигарет, не давши розповсюдитися йому далі по квартирі.

Прості способи висушити мокре взуття [поради рівнянам]

Корки цитрусових так само здатні поглинати тютюновий запах. Їх можна розкласти по квартирі і по мірі необхідності оновлювати.

Добре вбирають різні запахи, і тютюновий запах в тому числі, кавові зерна.

Так само відмінно натягує на себе запахи пакетований чорний чай, який можна розвісити по кутках. Краще, якщо він буде ароматизованим.

Котячий запах. Слід якомога частіше прибирати котячий лоток, виробляючи заміну наповнювача. Якщо ж тварина ходить на порожній лоток, то необхідно мити його під проточною водою 2-3 рази на день. Незважаючи на це в лотку часто утворюється специфічний наліт, який простою водою не змивається. Для його усунення слід залити лоток на 2-3 хвилини рідиною для чищення унітазів. Після чого лоток необхідно ретельно сполоснути чистою водою.

Якщо ваш улюбленець згрішив на килимовому покритті, слід нанести на це місце суміш рідкого мила і соди. Через годину можна це місце пропилососити або прибрати залишки вологою ганчіркою. Так само для усунення неприємних запахів від котячих міток можна використовувати суміш лимона, перекису і соди.