Прийшла весна і армії мошок, комарів та мух готуються до бомбардування наших з вами осель. Єдиний вірний захист в цей час – москітна сітка. Вона ідеально підходить для забезпечення спокою вночі та вдень у всьому будинку. Тому тема нашої сьогоднішньої розмови: як вибрати москітну сітку та як доглядати за нею.

Людство придумало кілька видів москітних сіток для забезпечення захисту вікон від проникнення комах. Кожен вид має свої особливості, переваги та недоліки.

Сітка на магнітах

Сітка на липучці

Найпростіший вид сітки кріпиться за допомогою липучки до вікна. Переваги у простоті обслуговування, монтажі, демонтажі та зручності зберігання. Встановлюється всередину віконної стулки.

Рамкова москітна сітка на вікна

Напевно, це самий популярний тип москітної сітки на вікна, встановлюється всередину стулки або ззовні на віконний отвір. Переваги в легкому монтажі на будь-який тип вікна без будь-яких маніпуляцій.

Рулонна (ролетна) москітна сітка

По мірі необхідності їх можна легко опустити, закривши вікно від комах, і підняти.

Розсувна москітна сітка

Працює аналогічно як розсувні двері в поїзді, вона від’їжджає убік, відкриваючи або закриваючи віконні пройми.

Сітка-плісе від москітів

Сітка-плісе нагадує трохи рулонний вигляд, але напрям руху тут горизонтальний. Такий собі цікавий вид, типу гармошки. Найголовніша гідність розсувної москітної сітки – естетичний вигляд.

Яку москітну сітку вибрати?

Сітки від москітів виготовляють з поліестеру, нейлону, бавовни або фібергласу. По суті, в матеріалі немає особливої різниці. Важливо, звичайно, придивитися на якість ниток, понюхати на присутність різких запахів, спробувати трошки на міцність. Але найважливіше визначитись з осередком. Розміри отворів москітної сітки можуть коливатися від 0.6 мм до 1.2 мм. Звичайно, чим менше комірки, тим більший захист.

Догляд за москітною сіткою

Якщо не стежити за москітною сіткою, то навіть найдорожча модель може зіпсуватися через 2 роки. Догляд тут простий, по-перше, знімайте сітку на зиму, від морозів пластик часто руйнується, особливо якщо не дорогий. По-друге, хоча б раз на рік (наприклад, перед тим як сховати на зиму) мийте її миючим засобом, милом або пральним порошком. Ось і все, такий догляд дозволить продовжити експлуатаційний термін на довгі роки.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

З якого дерева краще будувати дім?

Чи варто обирати акрилову ванну?