Згідно фен-шуй, житло грає важливу роль в житті кожного з нас. Мабуть, найцікавішим місцем з точки зору давньокитайського вчення є спальня, адже саме в ній людина проводить третину свого життя. Тож розглянемо способи поліпшення енергетики вашої спальні.

Під час сну людина не тільки відпочиває від всього, що з нею сталося за день, але і відновлюється, набирається сил.

І від того, наскільки якісним буде її відпочинок, залежить і якість життя в цілому. Давайте розберемося, якою ж повинна бути спальня з точки зору фен-шуй.

КОЛІРНА ГАММА

Традиційно прийнято вважати, що в спальні повинні переважати пастельні кольори, м'якість інтер'єру, але це не зовсім вірно. Спальню потрібно робити під себе і для себе! Однак це не означає, що слід влаштувати зі спальні кімнату в стилі сафарі або давньої печери. Прислухайтеся до себе, почавши ремонт в найбільш головній кімнаті свого будинку.

У СТИЛІ ІНЬ

Підходить для тих, хто добре спить, не прокидаючись вночі з нез'ясовних причин, прокидається виспавшимся і відпочившим, легко встає і не відчуває протягом робочого дня бажання задрімати де небудь на офісному диванчику.

У використовуваної для спальні палітрі повинні бути персикові, бежеві, рожеві, золотисті тони. Ліжко краще всього вибрати кругле. В принципі, всі меблі вашої спальні мають бути якщо і не круглі (що, в принципі, практично неможливо), то вже точно з округленими краями.



pic

У вашій спальні повинне бути м'яке приглушене світло, ідеальними будуть світильники з кольоровими плафонами ніжно-блакитного або блідо-рожевого кольорів. В принципі, це спальня в класичному її розумінні.

У СТИЛІ ЯНЬ

Така спальня буде ідеальною для тих, хто тривожно спить вночі, бачить багато емоційних сновидінь (необов'язково кошмарів), не висипається, встає з великими труднощами, ігноруючи дзвінок будильника, а на роботі таємно мріє про сон.

Серед безлічі кольорів для спальні слід вибрати темно-червоні (близькі до бордового, неяскраві), насичено-зелені, сині тони. При цьому стелЮ краще пофарбувати в один колір із стінами, з тією лише різницею, що стіни можуть бути більш інтенсивних тонів, ніж стеля.



pic Постільну білизну краще вибирати з принтом, який повинен бути досить яскравим. Світлом вашу спальню можуть забезпечувати кілька бра в класичному білому або прозоро-матовому плафоні.

МІЖ ІНЬ І ЯНЬ

Яку б спальню ви не вибрали, вам постійно доведеться лавірувати між Інь і Янь: ці енергії досить нестійкі, тому знаходяться в тісному взаємозв'язку з нашим внутрішнім станом. Тому, якщо вибравши спальню Інь, ви раптом стали відзначати погіршення якості сну, змініть постільну білизну ніжних квітів на яскраву. А на стіну в зону видимості розмістіть яскраву колірну пляму (картину і т. п. ).

Якщо ж ви перестали себе комфортно почувати в спальні Янь, відчуваючи підвищену збудливість і незрозуміле занепокоєння, змініть постільну білизну на білу, а на стіну, яка знаходиться навпроти вас в момент засипання, розвісьте легку газову тканину ніжного кольору - це допоможе відновити баланс.

Дитячий фен-шуй: як правильно облаштувати особистий простір малюка

ЧОГО НЕ ПОВИННО БУТИ У СПАЛЬНІ

- Старих газет і сімейних архівів - це джерело сторонньої енергетики, а газети, що містять кримінальні хроніки, несуть величезну шкоду нашому сну.

- Рослин-в'юнів, які віднімають і висмоктують з сплячої людини енергію.

- Сейфів і все, що пов'язано з грошима: спальня - не місце для вирішення фінансових питань.

- Стельового освітлення і яскравого бічного світла - це розсіює інтимність обстановки.

- Зайвих речей і мотлоху, про що вище вже згадувалося.

- Кліток з птахами і акваріумів з рибками - віднесіть їх в іншу кімнату, не призначену для відпочинку.

СИМВОЛИ ФЕН-ШУЙ



pic У зоні любові (а вона розташовується в південно-західній частині вашої спальні) необхідно встановити качок-мандаринок або янголят - що вам більше до смаку. Це сприятиме любові і гармонійності ваших стосунків з партнером.

У вашій спальні повинні бути присутніми свічки - краще рожеві, червоні, оранжеві або жовті. Подбайте про приємні запахи. Можна використовувати ароматичні палички, пахощі, ефірні масла. Кращими для здорового міцного сну вважаються запахи лаванди і валеріани.

Серед символів фен-шуй, які необхідні в спальні, можна відзначити «Ловець снів». У спеціалізованих магазинах вони продаються удосталь, ви можете вибрати тей, який вам сподобається, і підвісити в узголів'ї ліжка.

Джерело